Dobitnik Nobelove nagrade za mir optužen za seksualno napastvovanje

Zivot i stil - Četvrtak 07.02.2019 - 13:04

SAN HOSE - Bivši predsednik Kostarike i dobitnik Nobelove nagrade za mir Oskar Arijas našao se usred velikog skandala nakon što ga je aktivistkinja za nuklearno razoružanje optužila za seksualni napad.

Predsednik Kostarike u dva mandata FOTO: EPA/Justin Lane Predsednik Kostarike u dva mandata FOTO: EPA/Justin Lane
Arijas je porekao da je došlo do napada rekavši da nikada u životu nije učinio nešto protiv volje bilo koje žene i štaviše, tvrdi da se tokom karijere konstantno borio za rodnu ravnopravnost.
 
Poznati političar obavljao je dužnost predsednika Kostarike u dva mandata: prvi put od 1986. do 1990. godine, a drugi put od 2006. do 2010. godine. Nobela za mir dobio je 1987. godine, zbog svojih napora da okonca gradanske ratove u Centralnoj Americi, prenosi Nedeljnik.
 
Žena koja ga je optužila za seksualni napad tvrdi da se napad dogodio tokom poslovnog sastanka koji se održao 1. decembra 2014. u domu bivšeg predsednika u San Hozeu. Za list Semanario Universidad aktivistkinja je ispričala da ju je Arijas "uhvatio otpozadi, pa dirao njene grudi, počeo da je ljubi i zatim penetrirao u nju prstima".
 
"Odmah sam mu rekla da je on oženjen čovek. Ne sećam se šta mi je odgovorio, ali je nastavio da me dodiruje. Tada mi je rekao da malo pričekam i izašao je iz kancelarije. Nisam znala šta da radim, osećala sam se zarobljeno", ispričala je ova žena, koja je u trenutku kada se sve dogodilo imala 30 godina.
 
Kabinet državnog tužioca Kostarike za AP je potvrdio da je primljena krivična prijava protiv osobe koja se preziva Arijas zbog moguceg prestupa seksualne prirode, ali su odbili da otkriju više informacija.
 
Međutim, prema pisanju lista Semanario Universidad, Arijas je nakon navodnog napada u svom domu predložio aktivistkinji da se nađu na nekoj drugoj lokaciji, što je ona iskoristila kao izgovor za odlazak. Arijas je sve porekao u kratkom saopštenju, prenosi B92.net.
 
"Nikada se nisam odnosio bez poštovanja prema bilo kojoj ženi, a još manje sam narušio slobodu žene u odnosu na neku drugu osobu. Tokom svojeg javnog delovanja uvek sam promovisao jednakost polova kao nužni preduslov pravednosti i jednakosti u društvu", rekao je dobitnik Nobelove nagrade za mir.
RTV, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: