Građani američkog grada izabrali buldoga za gradonačelnika

Zivot i stil - Četvrtak 05.11.2020 - 14:34

Osim izbora za Belu kuću i Kongres, građani jednog malog američkog grada u Kentakiju birali su gradonačelnika. Ovo i ne bi bila vest da gradonačelnici Rebit Heša nisu uvek psi.

Bist nije prvi pas na čelu grada FOTO: Facebook Bist nije prvi pas na čelu grada FOTO: Facebook
Francuski buldog Vilbur Bist pobedio je u gradonačelničkoj trci sa 13.143 glasa, čime je postao i najpopularniji gradonačelnik tog grada. Odziv je bio rekordan sa 22.985 glasova.
 
Bist nije prvi pas na čelu grada, pošto su svi gradonačelnici Rebit Heša psi još od 90-ih godina. Građani glasaju tako što na listiću napišu ime kandidata za kojeg glasaju i onda doniraju dolar za istorijsko udruženje grada.
 
Prvi izabrani gradonačelnik u istoriji Rebit Heša bio je usvojeni mešanac po imeni Gufi Borneman Kalhun. Inaugurisan je 1998. godine na četvorogodišnji mandat, ali nije izdržao do kraja jer je 2001. uginuo u 17. godini.
 
Ove godine, Vilbur Bist pobedio je Brineta Paltroa, spasenog pit bula, koji je bio gradonačelnik od 2017. godine.
RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: