Koza Linkoln izabrana za gradonačelnika američkog gradića Fer Hejven

Zivot i stil - Nedelja 10.03.2019 - 01:24

Meštani gradića Fer Hejven na severoistoku SAD izabrali su ove nedelje za gradonačelnika kozu koja ima sve političke predispozicije, jer se zove Linkoln.

Koza je za dlaku pobedila kuju Sami FOTO: HuffPost Koza je za dlaku pobedila kuju Sami FOTO: HuffPost
Trogodišnja koza sa dugim belim ušima, pobedila je na glasanju 15 kandidata, među kojima su bili glodar Kristal kao i brojni psi i mačke, navele su lokalne vlasti.
 
Gradić sa oko 2.500 stanovnika nema zvanično gradonačelnika, već takozvanog gradskog menadžera Džozefa Gantera.
 
Ganter je došao na ideju organizovanja glasanja posle sličnog u drugom mestu, a čiji je novac prikupljen za glasanje upotrebljen za izgradnju igrališta.
 
Tako je Linkoln, koza nastavnika matematike u gradiću, osvojila 13 glasova.
 
Koza je za dlaku pobedila kuju Sami.
 
Koza će tokom jednogodišnjeg mandata morati da bude prisutna na raznim manifestacijama, kao što je lokalni sajam jabuka.
 
Svaki kandidat je morao da plati pet dolara svoju kandidaturu a prikupljen novac će biti upotrebljen za izgradnju dečijeg igrališta.
 
Linkoln naredne nedelje treba zvanično da preuzme funkciju, a na prijemu će imati priliku da degustira kupus i druge poslastice za koze.
N1 info, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: