Dom zdravlja Vranje dobija 3650 doza četvorovalentne vakcine protiv sezonskog gripa

Lokalne vesti - Ponedeljak 03.10.2022 - 09:40

U Republici Srbiji je otpočela distribucija sezonskih vakcina protiv gripa. U ovoj sezoni distribuira se 373.360 doza četvorovalentne vakcine protiv gripa proizvođača Sanofi Pastera, a takođe otpočinje i distribucija 22.640 doza vakcine protiv gripa Instituta za virusologiju, vakcine i serume „Torlak”. Vakcine će biti distribuirane prema mreži instituta i zavoda za javno zdravlje i očekujemo da će distribucija biti sprovedena do kraja nedelje.

Foto:OK radio Foto:OK radio
Vakcinacija protiv gripa i u ovoj sezoni 2022/2023. će se sprovoditi na vakcinalnim punktovima u domovima zdravlja, koji su nadležni za sprovođenje imunizacije.
 
Dom zdravlja Vranje dobija 3650 doza četvorovalentne vakcine protiv gripa (u dve tranše, najpre 1830  a potom još 1820 doza) i od ponedeljka imunizacija stanovništva obavljaće se na punktovima u Domu zdravlja Vranje ( Služba za zdravstvenu zaštitu odraslog stanovništva, Služba kućnog lečenja, Služba za zdravstvenu zaštitu radnika, Služba za zdravstvenu zaštitu školske dece i omladine), Vranjska Banja, Barelić, Vlase, Kriva Feja u Dnevnoj bolnici za nefrologiju sa hemodijalizom. Vakcinacija u Vranju počinje u ponedeljak, 03.10.2022. godine.
 
Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut” podseća na značaj  vakcinacije protiv gripa kako u interesu očuvanja sopstvenog zdravlja, tako i  indirektno u očuvanju zdravlja članova porodice i/ili kolektiva. Naročito ističemo važnost pravovremene vakcinacije protiv gripa svih lica koja pripadaju visokorizičnim grupama stanovništva u cilju očuvanja zdravlja i sprečavanja bolesti.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: