JP"Komrad"-uskoro još 30 polupodzemnih kontejnera

Lokalne vesti - Petak 12.08.2022 - 11:46

U naselju Češalj, i na još jedanaest lokacija biće postavljeno ukupno 30 polupodzemnih kontejnera

Foto:OK radio Foto:OK radio
Radi se o višem nivou i kvalitetu odlaganja smeća, koji čuva životnu sredinu. 
Za postavljanje polupodzemnih kontejnera neophodna je dozvola Javnog preduzeća Urbanizam, a Komrad je dobio ukupno 12 dozvola i od danas kreću sa pripremom terena za polupodzemne kontejnere. 
 
Jedna od lokacija je u naselju Češalj.
 
"Na ovoj lokaciji postavićemo dva popupodzemna kontejnera, tako da će žitelji lepe Brene i naselja Češalj imati mogućnost da tu odlažu smeće. Dobili smo 12 lokacijskih dozvola za postavljanje polupodzemnih kontejnera, na nekim lokacijama će biti postavljena tri, na nekim dva, negde jedan, sve u odnosu na potrebe građana", kaže Nela Cvetković, izvršna direktorka Komrada.
 
Komrad je nabavio i dva kamiona sa dizalicom koja služi za pražnjenje polupodzemnih kontejnera. Ipak, stiže upozorenje za građane koji su pokušavali čak i u te kontejnere da ubace kutije veće od otvora kontejnera, a i ugostitelji ne selektuju otpad. Cvetkovićeva apeluje i da građani ne bacaju smeće oko polupodzemnih kontejnera, naročito sada kada će ih biti širom grada.
 
"Planirana je lokacija i ovde u ulici Oca Justina Popovića, bivša Vladimira Nazora, u Makedonskoj kod gornje  pijace, u ulici Proleterskih brigada, pored stambenih zgrada, jer su tamo kontejenri pored same kasarne i nije dobro da građani prelaze ulicu da bi bacili smeće. Takođe i u ulici Partizanski put i trudimo se da uži centar grada obezbedimo ovakvim kontejnerima".
 
Planom i programom za unapređenje životne sredine predviđeno je i da grad nabavi još 10 polupozemnih kontejnera, tako da će i  drugi delovi dobiti bolji kvalitet odlaganja smeća, kaže Cvetkovićeva.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: