MUP upozorio na prevare prilikom onlajn kupovine za Crni petak

Lokalne vesti - Četvrtak 23.11.2023 - 12:34

MUP Srbije uoči "Crnog petka" u poslednjoj nedelji novembra kupcima koji poručuju preko intereneta uputili su savete za oprez od mogućih prevara.

Foto:OK radio Foto:OK radio
Prilikom kupovine putem interneta treba da obratite pažnju na sledeće stvari:
 
1. Dobro proverite veb adresu sa koje kupujete ili na kojoj vršite bilo koje plaćanje. Ne plaćajte stranicama koje ste dobili putem nekog linka preko mejla ili društvenih mreža.
 
2. Proverite da li je prenos podataka u komunikaciji sa sajtom koji posećujte zaštićen, obavezno koristite HTTPS i SSL protokole.
 
3. Nikada nemojte slati podatke o kartici putem elektronske pošte, niti bilo kojim drugim sredstvima komunikacije.
 
4. Ukoliko vam neko traži da slikate prednjnu ili zdanju stranu vaše kartice i tu sliku mu pošaljete nemojte to činiti. Gotovo sigurno je u pitanju pokušaj prevare.
 
5. Proverite sigurnost plaćanja na veb stranici i vršite plaćanja samo tamo gde je to verifikovano od strane kompanija Visa ili MasterCard.
 
6. Proverite ono što vam se nudi na internetu. Kada naiđete na nešto što je “mnogo dobro da bilo realno” razmislite više puta pre nego što se odlučite da to kupite.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
dusan
24.11.2023. , 10:07
MUP DA OBRATI PAZNJU NA SUMNJIVA LICA NA TRG BRATSTVA I JEDINSTVA I NA UNISTAVANJE SPOLJASNEG IZGLEDA ZGRADA KOJE SVAKODNEVNO LJUBITELJI ZVEZDE UNISTAVAJU.SVAKE NOCI SU SUMNJIVA LICA NA TRGU I ULAZIMA ZGRADA
Dusan
24.11.2023. , 10:09
MUP NEKA OSTAVI CRNI PETAK LOPOVI KRUZE NA TRG BRATSTVA I JEDINSTVA I LJUBITELJI KLUBA ZVEZDE UNISTAVAJU IZGLED CELOG TRGA .SVAKE NOCI ULAZE PO ZGRADAMA .
Dusan
24.11.2023. , 10:10
MUP NEKA OSTAVI CRNI PETAK LOPOVI KRUZE NA TRG BRATSTVA I JEDINSTVA I LJUBITELJI KLUBA ZVEZDE UNISTAVAJU IZGLED CELOG TRGA .SVAKE NOCI ULAZE PO ZGRADAMA .