Nastavak suđenja Dejanu Nikoliću Kantaru u slučaju pretnji načelniku PU Vranje Igoru Živkoviću u Centralnom zatvoru u Beogradu.

Lokalne vesti - Petak 24.11.2023 - 10:43

U petak 24.novembra u sudnici Okružnog (Centralnog) zatvora u Beogradu, zakazan je nastavak suđenja po predmetu krivičnog dela “ugrožavanje sigurnosti”, izvršenog od strane okrivljenog Nikolić Dejana Kantara, na štetu nekadašnjeg načelnika PU Vranje Igora Živkovića.

Foto:Wikipedia Foto:Wikipedia
Poslednjem pretresu koje je održano u oktobru na istom mestu,  prisustvovala je sudija Osnovnog suda iz Vranja, Marija Marinković i tužiteljka Emilija Tončić .
Novi Nikolićev advokat, Marko Tešić, pokušao je da odloži pretres jer je kasno angažovan, da bi se upoznao sa predmetom ali za ovo krivično delo nije neophodno prisustvo branioca. Kada mu to nije uspelo, zatražio je izuzeće tužiteljke, zbog čega je napravljena pauza. Sudija i tužiteljka su predočile da se na ročištu 8. septembra Nikolić saglasio da njegov sin preuzme kopije sudske dokumentacije, što naravno nije učinio, a što je advokat koristio kao argument da nije imao vremena da se upozna sa predmetom. 
 
Bilo i primedbi sudu da se želi ekspresna presuda iako je optužni predlog iz prve polovine prošle godine, da se njegovom klijentu krše ljudska prava, itd. 
 
Advokat je, ipak, uspeo da sa proceduralnim primedbama  dobije na vremenu, kako bi se pretres okončao u 15.30, kada je kraj radnog vremena. 
 
Podsetimo, dana 27.04.2021. godine u 16,35 časova, u Vranju, u ulici Matije Gupca br. 4, ispred prostorija Policijske uprave u Vranju, svestan svog dela čije izvršenje je hteo, u stanju uračunljivosti, pretnjom da će napasti na život i telo načelnika PU, Živković Igora iz Vranja, ugrozio sigurnost istom, na taj način što je došao do ulaznih vrata PU u Vranju, sa namerom da uđe u prostorije PU, gde je na ulaznim vratima izlazio oštećeni, kada mu je okrivljeni uputio reči uvrede:
 
„Šta si stao ispred mene, jebem li ti mater, marš u pizdu materinu“, kada ga je oštećeni upozorio na ponašanje i na to da je dužan da se javi dežurnom policijskom službeniku i da poštuje red, nakon čega mu je okrivljeni uputio reči uvrede i pretnje:
 
„Vaško, pičkice, zapamtićeš ti mene i tebe će neko da sredi, dovodiš mi žandarmeriju u diskoteku, nađoste li bombe, ti si nula od načelnika, ženu si mi zvao za svedoka, ti si nula od čoveka“, kada je oštećeni opet upozorio na ponašanje i da prestane sa uvredama i pretnjama, okrivljeni je nastavio da vređa oštećenog rečima:
 
„Pičkice, gnjido, vaško, nulo od čoveka“, povremeno gestikulirajući rukama, nakon čega je između njih stao policijski službenik, svedok S. N., a potom je došao i svedok S. Z., šef smene i svedok Đ. M., vođa smene dežurne službe, kada su okrivljenog uveli u prostorije dežurne službe PU u Vranju, gde je isti nastavi da oštećenom upućuje uvrede i pretnje:
 
„Vaško, pičkice, stoko i tvoja deca će da ispaštaju“, svestan da je njegovo delo zabranjeno…“
 
Dejan Nikolić Kantarje zbog istog krivičnog dela pravosnažno osuđen na 14 meseci zatvora, pa potom i na 18 meseci, za ponovljene pretnje zaposlenima u OK Radiju u Vranju. 
 
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: