Održan sastanak o sprovođenju preventivnih mera zaštite od požara

Lokalne vesti - Sreda 03.08.2022 - 09:17

Načelnik Gradske uprave Dušan Aritonović, gradski većnik za poljoprivredu Nebojša Stamenković, predstavnici Kancelarije za vanredne situacije i Odeljenja za vanredne situacije MUP iz Vranja, održali su sastanak sa poverenicima civilne zaštite o implementaciji Operativnog plana sprovođenja preventivnih mera zaštite od požara na otvorenom prostoru i šumskih požara.

Foto: S.Tasić/OK Radio Foto: S.Tasić/OK Radio
Cilj sastanka bio je saradnja i koordinacija poverenika civilne zaštite i nadležnih službi u realizaciji preventivnih mera zaštite od požara.
 
Ovom prilikom uručeni su posteri i leci poverenicima, koji su dobili zadatak da ih podele po svojim mesnim zajednicama, kako bi se probudila svest građana i sprečile eventualne posledice spaljivanja strnih useva, smeća i biljnih ostataka.
 
Poverenici su dobili i zadatak da redovno obilaze svoju teritoriju i o eventualnim nepravilnostima obaveste nadležne službe.
 
Pojačana je i inspekcijska kontrola, a propisana je i novčana kazna za prekršaj, po Zakonu o zaštiti od požara, i to fizičkom licu od 10.000 dinara, a pravnom licu od 300.000 do 1.000.000 dinara.
 
U narednom periodu biće organizovane i tribine na temu štetnosti spaljivanja strnih useva po seoskim mesnim zajednicama. 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: