Rasprava o budžetu za narednu godinu: Planirani budžet veći za oko 300 miliona

Lokalne vesti - Sreda 01.12.2021 - 10:35

Pred početak javne rasprave o Nacrtu odluke o budžetu grada Vranja za 2022. godinu, zamenica gradonačelnika Zorica Jović istakla je da je ova odluka jedna od najznačajnijih za funkcionisanje i rad lokalne samouprave.

FOTO: vranje.org.rs FOTO: vranje.org.rs

- Predlog budžeta grada za narednu godinu je pre svega realan, jer su rashodi približno jednaki prihodima.

Prihodi su realno ostvarivi, a rashodi su planirani u skladu sa prilivom sredstava u budžetu.

Prilikom kreiranja budžeta vodilo se računa da budu obuhvaćene sve oblasti i svi resori.


Moram da istaknem da je predlog budžeta za 2022. godinu veći u odnosu na budžet za 2021. za nekih 300 miliona dinara, dok je u odnosu na 2016. godinu, kada je ovo rukovodstvo preuzelo vlast, budžet veći za oko 500 miliona dinara.

Pored realnih priliva koji se redovno ostvaruju u budžetu, vrlo je bitna podrška koju lokalna samouprava ima od strane republike.

U 2022. godini radiće se u skladu sa prilivom sredstava u budžetu i rukovodstvo grada trudiće se da izvršenje budžeta približno bude planiranom budžetu
-  rekla je zamenica gradonačelnika.  

Član Gradskog veća Bojan Kostić dodao je da je predlog budžeta urađen u skladu sa predlozima gradskih većnika i nadležnih službi.

- Na javnoj raspravi biće prezentovan Nacrt odluke o budžetu u cilju informisanja prisutnih, ali i pružena mogućnost da građani daju svoje predloge, komentare i sugestije, na osnovu kojih se nacrt može korigovati i dopuniti, kako bi bio još bolji i u interesu cele lokalne zajednice.

Ukupan budžet je planiran na iznos od 2.950.000.000 dinara.
Od toga za kapitalne investicije planirano je 470 miliona dinara.

Neki od njih su izgradnja vrtića u naselju Raška, realizacija projekta ,,Čista Srbija” vrednosti 70 miliona evra,  kojim je predviđena izgradnja fekalne kanalizacije u dužini od 140 km u gradskim i ruralnim područjima na teritoriji grada Vranja, zatim rekonstrukcija celokupne javne rasvete na teritoriji grada Vranja.

U narednoj godini naglasak u budžetu stavljen je na realizaciju kapitalnih investicija i na ekologiju i zaštitu životne sredine
- zaključio je Kostić.

U diskusiji tokom javne rasprave, u sali Skupštine grada građane je najviše zanimalo ulaganje u infrastrukturu, pre svega asfaltiranje i rekonstrukcija gradskih i seoskih puteva, kao i izgradnja vodovodne i fekalne kanalizacione mreže.


 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: