Svečano otvoren Zlatni puž 2022 - u znaku jubileja, 35. godina ŠAF - a

Lokalne vesti - Utorak 09.08.2022 - 09:16

Zamenica gradonačelnika Zorica Jović otvorila je 14. Internacionalnu radionicu animiranog filma ,,Zlatni puž 2022’’.

Foto: vranje.org.rs Foto: vranje.org.rs
Pozdravljajući prisutne gostima i učesnicima radionice poželela je dobrodošlicu u naš grad, puno uspeha i kreativnosti u radu. 
 
Ona je podsetila da u okviru festivala ,,Zlatni puž'' vranjski Šaf bijenalno organizuje dve manifestacije, Svetski festival animiranog filma i Internacionalnu radionicu animiranog filma.
 
- Na taj način održava ne samo kontinuitet festivala, već i kvalitet, jer činjenice govore da se vranjski Šaf veoma visoko kotira na globalnoj mapi festivala koji se bave stvaralaštvom dece i mladih. 
 
Raduje me činjenica da će do 14. avgusta naš grad biti prestonica dečjih animiranih filmova, sa internacionalno priznatim stručnjacima u svetu animacije. 
 
Raduje me i saznanje da će deca i mladi iz različitih zemalja, socijalnog i društvenog okruženja zajedno stvarati, razmenjivati iskustva i razvijati svoju kreativnost. 
 
Posebno zadovoljstvo svima nama ovog puta je što će učesnici radionice prisustvovati i obeležavanju velikog jubileja – tridest pete godišnjice Škole animiranog filma. 
 
Verujem da će Vranje, kao grad sa bogatim istorijskim i kulturnim nasleđem biti inspirativno za sve učesnike festivala. 
 
A lokalna samouprava, na čelu sa gradonačelnikom dr Slobodanom Milenkovićem, nastaviće da pruža podršku ŠAF-u u svakom smislu te reči - istakla je zamenica gradonačelnika Zorica Jović.  
 
Na otvaranju manifestacije govorila je Jasmina Stojanović, direktorka JU Škola amnimiranog filma. 
 
Ona se zahvalila svima koji su zaslužni za kontinuitet u održavanju festivala, a to su osnivači Miroslav Simonović i dr Vukašin Antić, rukovodstvo grada, ustanove kulture i naravno republičko Ministarstvo kulture i informisanja. 
 
- I ove, kao i svih prethodnih godina, naša ideja bila je da ugostimo velika imena iz sveta animacije kako bi smo deci, učesnicima  radionice, pružili priliku da uče od najboljih. 
 
Uspeli smo u tome,naravno. Radujemo se što ćemo u narednim danima u našim učionicama slušati melodičan italijanski jezik, čuti priče iz daleke Indije i družiti se sa decom i kolegama iz Bosne i Hercegovine, Čačka i Bosilegrada. 
 
Dešavaće se jedna velika razmena profesionalnih i životnih iskustava i stvoriti značajna prijateljstva i uspomene - istakla je direktorka Stojanović. 
 
Na svečanom otvaranju u ime ovogodišnjih voditelja radionica obratio se i animator iz Indije, Nitin Donde, a posetioci su bili u prilici da vide i nekoliko odabranih filmova sa prethodnih radionica, kao i animirani pozdrav od kolega iz Rusije koji su bili sprečeni da dođu. 
 
Obzirom da se 14. Internacionalna radionica održava u godini jubileja, motiv za animirane filmove ovog puta biće broj 35, kao brojanje, odbrojavanje, proslava, žurka, rođendan. 
 
I ove godine pokrovitelji festivala su Grad Vranje i republičko Ministarstvo kulture i informisanja.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: