Zakon u Skupštini, evo kakvi će biti JEFTINI STANOVI

Lokalne vesti - Sreda 16.05.2018 - 06:28

Poslanici Skupštine Srbije raspravljali su o Leks specijalisu o izgradnji jeftinih vojnih stanova, čija bi izgradnja mogla da počne krajem avgusta i to u Vranju, Nišu i Kraljevu, gde već postoje pripremljene lokacije.

Gradonačelnik MIlenković i ministarka Mihajlović. Foto: S.Tasić/OK Radio Gradonačelnik MIlenković i ministarka Mihajlović. Foto: S.Tasić/OK Radio

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović rekla je da u raspravi o zakonu, da neće postojati rang liste, a da će po usvajanju zakona o posebnim uslovima, Ministarstvo finansija utvrditi kriterijume za kreditnu sposobnost.

- Neće biti nikakvih rang lista. Svi pripadnici koji žele da kupe stan, a koji su se do sada prijavili da su zaintresovani, imaće priliku da kupe mnogo veće stanove ukoliko postoji interesovanje s njihove strane - rekla je Mihajlović.

Stanovi će se graditi u tipskim stambenim zgradama, a u ponudi će biti garsonjere, kao i stanovi sa jednom, dve, tri i četiri sobe.

Površina ovih stanova kretaće se od maksimalna 32 kvadrata za garsonjere, do 92 kvadrata za četvorosobne stanove.

Stanovi koji će se graditi na osnovu zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike stanova bezbednosti gradiće se u Vranju, Kraljevu, Nišu, Kragujevcu, Beogradu i Novom Sadu, a cena ovih stanova biće najviše 500 evra po kvadratu.

U prvoj fazi realizacije projekta izgradnje jeftinih stanova za pripadnike snaga bezbednosti do 2020, čija je vrednost procenjena na 64,35 miliona evra, biće izgrađeno ukupno 1.578 stanova, i to 190 stanova u Vranju, 188 u Nišu, po 200 u Kraljevu i Kragujevcu i po 400 stanova u Beogradu i Novom Sadu.

Prvi radovi, po sprovođenju izbora najpovoljnijeg izvođača i nadzora, očekuju se krajem avgusta, i to u Vranju i Nišu.

Kako je ranije objavljeno, predlog zakona, između ostalog, predviđa da kupovini jeftinog stana mogu da se nadaju pripadnici bezbednosnih službi koji nemaju trajno rešeno stambeno pitanje ili imaju neodgovarajući stan.

Uslov je da od stupanja na snagu novog zakona nisu prodali nekretninu, stan ili zgradu, bilo da su je imali u Srbiji ili na teritoriji nekadašnje SFRJ.

U Vranju se predviđa izgradnja 190 jeftinih stanova, a njihova lokacija će biti u naselju Asambair preko puta OŠ “Svetozar Marković”.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: