Novi rok: Jeftini stanovi od AVGUSTA

Lokalne vesti - Četvrtak 10.05.2018 - 08:18

Vranje - Uprkos najavama i obećanjima najviših predstavnika vlasti da će izgradnja državnih stanova za pripadnike policije i vojske početi na proleće, početak izgradnje ovih stanova pomera se za avgust, objavio je portal Insajder.

Vranje spremno za početak gradnje još od zimus FOTO: S. Tasić/OK Radio Vranje spremno za početak gradnje još od zimus FOTO: S. Tasić/OK Radio
Prvi sastanak Komisije za pripremu predloga programa izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti održan je već 11. decembra, a na sastanku je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je i dao prvi najavu da će izgradnja verovatno početi na proleće.
 
Nakon Vučića, ministarka Zorana Mihajlović izjavila je da će gradnja stanova početi u martu.
 
Mart je uveliko prošao, a obećana izgradnja nije ni počela.
 
Na pitanje novinara redakcije Insajder, zašto izgradnja još nije počela i kada se očekuje njen početak, u Ministarstvu odgovaraju da će „izgradnja stanova početi u avgustu ove godine“.
 
- U ovom trenutku, potpuno spremne lokacije su lokacije u Vranju i Kraljevu, kao i lokacija u Nišu
 
Što se tiče Beograda, usled objektivnih okolnosti - održavanja lokalnih izbora, Skupština grada nije mogla da usvoji planski dokument po kome će biti građeni ovi stanovi. 
 
Prvi gradovi u kojima će se otpočeti sa realizacijom projekta su Vranje i Niš - navodi Ministarstvo u odgovoru Insajderu.
 
Dodaju i da su sva zaduženja koje je imalo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izvršena i pre vremena utvrđenog dinamičkim planom za realizaciju ovog projekta. 
 
Šta će konkretno sadržati i propisivati poseban Zakon o izgradnji stanova za bezbednjake, javnost će, sudeći po tvrdnjama Ministarstva, moći da vidi polovinom ovog meseca kada se očekuje da se Nacrt ovog zakona nađe pred poslanicima Skupštine.
 
U Vranju se predviđa izgradnja 190 jeftinih stanova, a njihova lokacija će biti u naselju Asambair preko puta OŠ “Svetozar Marković”.
 
Iako je ministarka Zorana Mihajlović izjavila da je Vranje prvi grad koji je potpuno spreman za početak gradnje, prema izjavi predsednika Aleksandra Vučića izgradnja ovih stanova počeće najpre u Nišu.
 
Insajder, OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: