1. maj uz lepo vreme i velike gužve

Lokalne vesti - Sreda 02.05.2012 - 08:40

I ovaj praznik rada Vranjanci dočekali na tradicionalnim mestima, izletištima u okolini.

Panorama Vlasine Panorama Vlasine
Vlasinska visoravan i lepote Vlasinskog  jezera, šetalište pored Aleksandrovačkog jezera i nenarušena priroda Besne Kobile, tri su destinacije koje su i ovog 1. maja izmamile najviše gradjana Vranja i vranjskog kraja.
 
Uprkos izuzetno lepom i prijatnom vremenu, kao i temperaturi koja je u jednom trenutku u Vranju dostigla i 30 stepeni, lepotu ovog 1. maja osetio je znatno manji broj gradjana nego prethodnih godina.
 
Najviše njih je ovaj dan je provelo na Vlasini, gde je, prema rečima Biljane Nikolić, predsednice Turističke organizacije iz Surdulice, tokom dana stiglo preko 1000 automobila iz Beograda, Novog Sada, Kragujevca, Niša, Leskovca, Vranja i drugih mesta.
 
- Više stotina motorizovanih turista stiglo je ranih jutarnjih sati, a već posle 10 časova na Vlasini je bilo teško naći mesto za parking automobila. Procene su da je oko podneva na Vlasini bilo preko 1000 automobila - kazala je gospodja Nikoilić.
 
Ona j rekla da su svi ugostiteljski objekti na Vlasini puni, a da su šetališta zakrčena i starima i mladima.
 
Na Besnoj Kobili, u organizaciji "Skijališta Besna Kobila", zavrteo se i vo na ražnju. Prevoz na planinu bio je besplatan, a iz Vranja je 1. maja na uranak krenulo šest prepunih autobusa. 
 

Glavno dešavanje na Aleksandrovačkom jezeru zakazano je za danas, kada se tamo održava tradicionalni narodni sabor. Ipak, i 1. maja na jezeru je bila velika gužva, koju su pratili i aktivisti DS-a, kojih je na Aleksandrovcu na praznik rada bilo u velikom broju.  

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: