10 žena ŽRTAVA NASILJA dobilo posao

Lokalne vesti - Subota 28.04.2018 - 00:22

Odbor za ljudska prava Vranje – SOS Telefon Vranje, od početka marta 2018. godine, u saradnji sa Kancelarijom UNDP u Srbiji, realizuje projekat Zapošljavanje žena “Samostalan život”, u cilju radnog angažovanja žena koje su žrtve nasilja u porodici i partnerskim odnosima.

Projekat obuhvata obuku i zaposlenje žrtava nasilja FOTO: Thinkstock Projekat obuhvata obuku i zaposlenje žrtava nasilja FOTO: Thinkstock
Projekat Zapošljavanje žena “Samostalan život“ osmišljen je tako da obezbedi psihološku podršku i podršku pri zapošljavanju koja obuhvata poslovnu orjentaciju, obuku na radu i bezbedne prilike za zaposlenje žena koje imaju iskustvo nasilja u porodici i partnerskim odnosima na teritoriji grada Vranja. 
 
Ovim projektom, u saradnji sa UNDP, gradom Vranje, Nacionalnom službom za zapošljvanje – filijala Vranje, Centrom za socijalni rad Vranje i Sigurnom kućom, Odbor za ljudska prava Vranje – SOS Telefon Vranje promoviše priliku za zaposlenje nezaposlenim ženama koje su žrtve nasilja u porodici i partnerskim odnosima. 
 
Angažovanjem volonterskog tima Odbora za ljudska prava Vranje uspostavljen je kontakt sa više poslodavaca i deset žena je trenutno radno angažovano na različitim poslovima u tekstilnoj, obućarskoj, perhrambenoj industriji, u proizvodnji torti i u hostelima na području grada Vranja.
 
Osnovni princip bio je da se oglasi posao koji žena može u tom trenutku da obavlja sa izborom poslodavca
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: