12 MILIONA za zapošljavanje u Vranju

Lokalne vesti - Utorak 13.02.2018 - 12:58

Gradsko Veće Vranje usvojio je Akcioni plan za zapošljavanje za 2018. godinu, a budžetom je za te namene predviđeno 12 miliona dinara.

Jovićeva najavljuje nova zapošljavanja. Foto: S.Tasić/OK Radio Jovićeva najavljuje nova zapošljavanja. Foto: S.Tasić/OK Radio

Zorica Jović, portparol GV, pojašnjava da će Akcioni plan zapošljavanja biti realizovan kroz tri oblasti.

- Prva oblast kroz koju će biti realizovan plan zapošljavanja su javni radovi, za čiju realizaciju je opredeljeno tri miliona dinara iz budžeta Vranja.

Kroz javne radove će biti angažovano 60 ljudi.

Projekat sufinansiranja obuka na zahtev poslodavaca biće angažovano do 100 lica, a za njegovu realizaciju je planirano pet miliona dinara.

Takođe, kroz subvencije za samozapošljavanje posao bi trebalo da dobije do 40 ljudi, a iz budžeta grada u ovu svrhu biće izdvojeno četiri miliona dinara
- navodi Jovićeva.

Ona dodaje i da će se svi ovi projekti realizovati u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, kao i da će svi uslovi biti precizirani konkursom.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: