12 sati raspravljali o parama

Lokalne vesti - Ponedeljak 16.12.2013 - 13:07

Na 60. sednici Gradskog veća u Vranju, članovi su više od 12 sati raspravljali o tačkama koje se tiču lokalnog budžeta i mera štednje.

sa ranijih sednica Gradskog veca sa ranijih sednica Gradskog veca

Usvojen je Nacrt odluke o izradi Plana detaljne regulacije privredne zone Bunuševac 2.
Takođe, razmatrani su i programi poslovanja javnih preduzeća i ustanova i po rečima člana Gradskog veća Branimira Stojančića oni moraju biti restriktivni i usaglašeni sa budžetom grada za narednu godinu.

- S obzirom na tešku finansijsku situaciju, jedan od zaključaka Gradskog veća je da javna preduzeća u 2014.godini ne povećavaju cene usluga.

Takođe, neophodno je da se sačini racionalizacija troškova u socio-humanitarnim ustanovama, kako bi se poboljšali uslovi rada u Centru za pružanje usluga socijalne zaštite – kaže Stojančić.

Na sednici Gradskog veća usvojeni su i izveštaji o radu Gradskog štaba za vanredne situacije u prošloj, sa predlogom plana za 2014.godinu, kao i program rada Skupštine grada Vranja.

Inače, sednica Skupštine grada zakazana je za utorak 17. decembar na kojoj će odbornici razmatrati ukupno 10 tačaka dnevnog reda.

Među najvažnijim su predlog odluke o budžetu grada za narednu godinu, zatim preuzimanje osnivačkih prava nad domom zdravlja u Vranju, ali i razrešenja i imenovanja članova stalnih radnih tela, saveta i komisija Skupštine grada.

Do kraja godine najavljeno je održavanje još jedne sednice Gradskog veća.

Aleksandar Aca Stojković

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: