41. PEŠADIJSKI BATALJON garnizona Vranje NAJBOLJA JEDINICA Kopnene vojske

Zabava - Četvrtak 16.01.2020 - 14:26

Najbolja jedinica Kopnene vojske u prethodnoj godini je 41. pešadijski bataljon garnizona Vranje, saopšteno je na osnovu rezultata analize stanja, operativnih i funkcionalnih sposobnosti Kopnene vojske za 2019. godinu.

Načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović prilikom ranije posete Bazi Jug. Foto: S.Tasić/OK Radio Načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović prilikom ranije posete Bazi Jug. Foto: S.Tasić/OK Radio

Ova jedinica smeštena je u Bazi Jug kod Bujanovca, a njen komandant je potpukovnik Saša Vučković.

Prema navodima iz Ministarstva odbrane, ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović prisustvovali su referisanju o rezultatima analize stanja, operativnih i funkcionalnih sposobnosti Kopnene vojske za 2019. godinu u niškom Domu vojske.

Referisanjem je rukovodio komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, a tokom referisanja sagledana su dostignuća i predložene su mere za dalje unapređenje stanja u Kopnenoj vojsci.

Kopnena vojska, zaključeno je, u 2019. godini uspešno je realizovala sve zadatke, unapredila obuku aktivnog i rezervnog sastava, kao i opremljenost naoružanjem, vojnom opremom i sredstvima ratne tehnike.

Među najznačajnijim aktivnostima tokom 2019. godine, kada je reč o Kopnenoj vojsci, posebno se izdvajaju vežba „Begej 2019“ i Prikaz sposobnosti Vojske Srbije i MUP-a Republike Srbije u Nišu povodom Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu.

Rezultati analize su pokazali da je najbolja  jedinica Kopnene vojske u prethodnoj godini 41. pešadijski bataljon.

Za najbolju bazu u Kopnenoj zoni bezbednosti proglašena je baza „Trmka”, a najbolja čuvarska služba Kopnene vojske u 2019. godini bila je čuvarska služba vojnog kompleksa „Rvati”.

Tim povodom, komandant Kopnene vojske general Simović uručio je prelazne zastavice i plakete komandantu 41. pešadijskog bataljona potpukovniku Saši Vučkoviću, poručniku Milenku Stepančeviću iz Treće brigade kopnene vojske, kao i starijem vodniku prve klase Marku Čeperkoviću iz Druge brigade kopnene vojske.

Analizi u Domu vojske, prisustvovali su članovi kolegijuma ministra odbrane i proširenog Kolegijuma načelnika Generalštaba, komandanti brigada i samostalnih bataljona Kopnene vojske, kao i predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.
 


 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
VACKO84
16.01.2020. , 16:28
Ako neko zasluzuje , zasluzuje Vucko, Mislim na Sasu VUckovica,,,,staresina, a pre svega covek,,,,najzad neka nagrada u prave ruke.