48 paketa za "Salvatore"

Lokalne vesti - Nedelja 09.12.2012 - 10:02

Stanovnici kolektivnog centra „Salvatore“ u Bujanovcu, dobili su pakete sa zimskom garderobom od učesnika „YouthBuild” programa.

Sa lica mesta Sa lica mesta

Pomoć je nedavno prikupljena organizovanjem niza humanitarnih akcija.

Multietnička grupa od 47 mladih koji učestvuju u ovom programu koji sprovodi udruženje “Građanske incijative”, pokrenula je akciju prikupljanja humanitarne pomoći, zajedno sa Omladinskim centrom za mlade iz Bujanovca.

Tom prilikom prikupljeno je 48 paketa zimske garderobe za samo nedelju dana koliko je trajala akcija.

- Akcija prikupljanja humanitarne pomoći nastaviće se i u narednom period- kaže Jelena Ožegović, menadžerka udruženja “Građanske inicijative”.

Učesnici druge generacije “YothBuild” programa ove jeseni započeli su rekonstrukciju gradskog parka u Bujanovcu, a prethodne godine su uz pomoć zajednice izgradili 11 rampi za osobe sa invaliditetom i ofarbali ograde škola u Preševu i Bujanovcu.

Ove godine u rad su uključeni i mladi iz Vranja. “YouthBuild” program sprovodi se uz podršku “Caritas Luxembourg”-a, “Youth Build International”-a, Vlade Holandije, grada Vranja i opština Bujanovac i Preševo.

Inače, kolektivni centar "Salvatore" u kome žive kosovski Romi nastao je posle NATO bombardovanja 1999. godine.

Život ljudi u njemu je na granici podnošljivosti. Naselje je napravljeno od šatora, a u njemu je naseljeno 27 romskih porodica sa ukupno 144 ljudi.

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: