Advokatska kolegijalnost

Lokalne vesti - Četvrtak 16.01.2014 - 17:06

Zajednica advokata u Vranju izdala je saopštenje u kome najoštrije osuđuje napad na kolegu Dragana Nikolića i smatra da se nasilje i takvo ponašanje prema advokatima ne smeju tolerisati i ponoviti.

Dragan Nikolic i Dragan Stojanov Dale Dragan Nikolic i Dragan Stojanov Dale


U saopštenju se dodaje da najnoviji napad na advokata Nikolića, advokatska zajednica doživljava kao atak na pravosuđe i celu advokatsku profesiju.

- Nedopustivo je da u današnje vreme advokati, kao nezaobilazni činioci u odbrani prava svih građana, budu nezaštićeni i da im osnovna ljudska prava, pravo na slobodu i nesmetan rad budu ugroženi.

Podsećamo, ovo nije prvi slučaj otvorene netrpeljivosti prema advokatima u Vranju. Zbog toga apelujemo na nadležne državne organe da pokrenu istragu i sankcionišu vinovnike ovog brutalnog napada na našeg kolegu u cilju zaštite ličnog integriteta svih advokata kako bi bez straha mogli da obavljaju svoj častan posao – navodi se u saopštenju Zajednice advokata.

O ovom saopštenju koje je potpisao predsednik Zajednice Dragan Stojanov, inače član SNS, nisu obavešteni ostali advokati u Vranju, članovi advokatske zajednice. Za ovakvu osudu prvi put su od novinara čuli advokati Goran Stefanović, Igor Zlatković, Miroslav Nešić i još mnogi iz te struke koje smo kontaktirali.

Aleksandar Aca Stojković

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: