"Afera konjak": Reakcije stranaka

Lokalne vesti - Petak 26.04.2013 - 12:01

Nakon velike buke koja se podigla zbog pisanja „Kurira“ o navodnoj krađi konjaka u Moskvi od strane gradonačelnika Vranja Zorana Antića, u petak stižu brojna reagovanja funkcionera vladajućih i opozicionih stranaka.

Zgrada Skupštine Grada Vranja Zgrada Skupštine Grada Vranja

Narodni poslanik SNS Dragan Nikolić kaže da je svaki komentar na novonastalu situaciju suvišan.

– Nemam nikakav komentar na sve ovo. To ujedno govori sve, pa ko je razumeo, shvatiće – kratko je odgovorio Nikolić.

U ovdašnjem odboru DS-a kažu da gradonačelnik treba da podnese ostavku, ukoliko se ispostavi da je informacija koju je „Kurir“ preneo istinita.

– Ne mogu da poverujem da se tako nešto dogodilo i dok se gradonačelnik ne vrati s puta ne možemo ništa konkretno da govorimo.

Ukoliko je informacija tačna, to je velika bruka i sramota i biće potrebno da čovek lepo podnese ostavku.

Ako se ispostavi da je sve ustvari dezinformacija, to ću shvatiti kao još jedno glupo pisanje lista „Kurir“ – kaže zamenik predsednika vranjskog odbora DS-a Igor Andonov.

Visoki funkcioner GrO URS u Vranju Dragan Janjić smatra da gradonačelnik nije ukrao konjak u Moskvi.

– U suštini ne znam šta da kažem dok se situacija ne ispita i dok se ne sazna i zvanično da li se i šta dogodilo od svega napisanog u Moskvi.

Lično ne verujem u tu priču jer postoje mnoge nelogičnosti iznete u spornom tekstu „Kurira“, a i lično poznajem Antića – kaže Janjić.

Ni predsednik Palmine Jedinstvene Srbije u Vranju Dejan Manić ne želi da poveruje u istinitost priče o krađi flaše.

– Ne verujem da se to dogodilo, jer bi bilo suludo da gradonačelnik grada tako nešto može da priredi delegaciji u inostranstvu – kaže Manić.

Menadžer LDP-a Igor Zlatković napominje da ne voli da komentariše bilo kakve vesti koje je „Kurir“ plasirao, ali da ovaj slučaj možda i treba prokomentarisati.

– Video sam odgovor gradonačelnika koji je najavio i tužbu protiv lista. Obično se ne bavim pretpostavkama, ali ako je priča tačna, onda je to ozbiljan skandal, ne samo za gradonačelnika, već za čitav grad.

U tom slučaju bi bilo da je konjak ukrao gradonačelnik Vranja, a ne fizičko lice Zoran Antić i to je otežavajuća okolnost.

Ako je dezinformacija, znači da imamo vrlo ozbiljan atak medija sa pozadinom poremećaja društveno-političkog života u gradu – kaže Zlatković.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: