Afera Spilit: Agencija isplaćuje RADNIKE, kol centar za KUPCE

Lokalne vesti - Ponedeljak 03.06.2019 - 13:35

Radnicima koji su preko agencije „Adeko“ bili angažovani u fabrici „Spilit“ u Vranju, trebalo bi da počne isplata zaostale zarade nakon odlaska ruskog investitora Andreja Hodaseviča i zatvaranja pogona.

Kupcima će biti ponuđeno rešenje FOTO: S. Tasić/OK Radio Kupcima će biti ponuđeno rešenje FOTO: S. Tasić/OK Radio
To je dnevnom listu Danas potvrđeno iz agencije „Adeko“.
 
- Najveći broj zaposlenih imao je ugovore sa nama a ne sa fabrikom, oni primaju zaradu 1. u mesecu, urađeni su obračuni i trebalo bi da krene isplata – rečeno je Danasu u agenciji „Adeko“.
 
Agencija napominje da će isplatu izvršiti iz sopstvenih sredstava, jer ni oni ne znaju hoće li sa računa ruske firme da stigne novac za to.
 
Sa druge strane, za nezadovoljne kupce koji su uplatili nameštaj „Nefa“ izrađivan u vranjskoj fabrici, a nije im bio isporučen, otvoren je kol centar.
 
Kako stoji na zvaničnoj internet stranici „Nefe“, Kol centar počinje sa prikupljanjem podataka o kupcima koji su platili, a nisu dobili nameštaj.
 
Za njih je otvoren telefonski broj +381 612 031 458, a evidentiranje će trajati do kraja ove nedelje.
 
Kako obećavaju iz „Nefe“, nakon evidentiranja, kupce će sledeće nedelje kontaktirati operatori i „ponuditi rešenje“, ali nije navedeno koje su opcije ponuđene.
 
Veći broj oštećenih kupaca javio se Nacionalnoj organizaciji potrošača i Udruženju za zaštitu, a osnovali su i Feujsbuk grupu „Prevareni kupci Nefe“.
 
Sa druge strane, za sada nepotvrđene glasine kažu da je fabrika prodata, ali niko još uvek ne zna ko je njen kupac.
 
Ruski vlasnik, Andreja Hodasevič, u svom saopštenju naglasio je da niko od kupaca i zaposlenih neće biti prevaren i da će kompanija postupati u svemu zakonito i u potpunosti korektno.
 
Još uvek nema podataka o iznosu duga koji je ostao iza poslovanja ruske kompanije, a procene se kreću između 300.000 i 500.000 evra.
OK Radio, Danas,

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: