Afera SPILIT: Počinje proces OBEŠTEĆENJA, fabrika prodata?

Lokalne vesti - Petak 31.05.2019 - 13:02

Na internet stranici brenda nameštaja „Nefa“, koji je proizvodila fabrika „Spilit“ u Vranju, objavljeno je da je počeo proces obeštećenja kupaca i zaposlenih, dok se pronose glasine da je fabrika prodata.

Sudbina radnika još uvek neizvesna FOTO: S. Tasić/OK Radio Sudbina radnika još uvek neizvesna FOTO: S. Tasić/OK Radio
U petak, nešto pre podneva, na internet stranici „Nefe“ objavljeno je saopštenje namenjeno kupcima nameštaja i zaposlenima u fabrikama „Spilita“ u Vranju i Somboru.
 
U saopštenju se navodi da je matična kompanija „Hollodex doo Beograd“ počela sa primanjem uplata namenjenih obeštećenju kupaca i zaposlenih.
 
Takođe, stoji i da se radi na uspostavljanju sistema za prijem poziva kupaca.
 
- Call centar će početi sa radom u ponedeljak, 3.05.2019, kada če biti objavljen kontakt telefon i data dalja uputstva.
 
Stojimo iza obećanja da niko od naših kupaca neće biti prevaren – ističe se u najnovijem saopštenju, uz poziv kupcima i zaposlenima da za dalje informacije prate stranicu nefa.rs.
 
U međuvremenu, prema izvorima iz fabrike u Vranju, mašine iz „Spilita“ su – prodate, ali tu informaciju, za sada, niko nije potvrdio.
 
Ipak, trenutno je najveća neizvesnost u vezi sa sudbinom oko 400 zaposlenih, kojima ističe kolektivni godišnji odmor.
 
Gradski većnik za privredu Nebojša Zupančić kaže za OK Radio da nikakvih zvaničnih informacija nema.
 
- Kako se radi o privatnoj firmi, nama su ruke vezane jer Grad nije davao nikakve subvencija, kao ni Republika.
 
Ono što možemo da uradimo, čisto sa ljudske strane, to je da radnicima pružimo savetodavnu podršku u smislu ostvarivanja njihovih prava, ali se nadamo da će fabrika zaista biti prodata jer bi u tom slučaju radnici bili sagledani – kaže Zupančić i dodaje da bi od ponedeljka trebalo očekivati više informacija. 
 
Agonija radnika fabrike „Spilit“ počela je pre dve nedelje, kada je vlasnik firme nestao iz Vranja, a zaposlenima podelio rešenja o kolektivnom godišnjem odmoru.
 
Nakon te informacije koja je odjeknula u domaćoj javnosti, kupci nameštaja „Nefa“ kojima roba nije isporučena, pokušali su na svoju ruku da se obeštete
 
Ruski vlasnik, Andreja Hodasevič, u svom prvom saopštenju naglasio je da niko od kupaca i zaposlenih neće biti prevaren i da će kompanija postupati u svemu zakonito i u potpunosti korektno
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: