Agonija SPILITA: Radnici bez posla, kupci bez nameštaja

Lokalne vesti - Subota 25.05.2019 - 21:46

Radnicima ruske fabrike „Spilit“ u Vranju podeljeni su otkazi, a kupci koji su platili nameštaj pokušali su u magacinu u Beogradu da sami uzmu ono što su kupili.

Kako pišu Večernje novosti, radnici „Spilita“ su ostali bez posla, dobavljači bez para, a kupci bez - nameštaja koji su platili. 
 
Radnici ove fabrike u petak su se spontano okupili ispred pogona, kako bi dobili bilo kakvu informaciju, a sačekali su ih - otkazi
 
U Beogradu, ispred magacina u kome su sofe i stolovi pod brendom "Nefa", celog dana smenjivali su se nezadovoljni kupci, kojima roba nije isporučena. 
 
Obijali su vrata, intervenisala je i policija, ali do svojih komada nameštaja nisu uspeli da dođu.
 
Drama je počela pre osam dana, kada je radnicima fabrike "Spilit", koji prave nameštaj "Nefa", rečeno da svi idu na kolektivni godišnji odmor
 
Širom Srbije imali su više od 50 prodavnica, dva pogona u Vranju i Somboru, kao i magacinski prostor i sve je to bilo pod zakupom
 
Na čelu srpskog ogranka su Maksim Maskimov i Anatolij Bolgov, a vlasnik je Andrej Kodaševič
 
Klupko je počelo da se razmotava kada je Maksim Maskimov otputovao u Rusiju, pod izgovorom da mora da registruje svoj "mercedes". I nije se vratio.
 
Vest o njegovom "nestanku" brzo se proširila među dobavljačima, pa je u petak puštena prva od 40 menica partnera ove fabrike kojima je Rus ostao dužan.
 
Sve radnje sa "Nefa" nameštajem bukvalno su preko noći zatvorene i ispražnjene, telefoni su isključeni, a profili na društvenim mrežamaugašeni, navode Novosti.
OK Radio, Večernje novosti

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: