Albanci bojkotuju izbore

Lokalne vesti - Nedelja 09.02.2014 - 00:06

Vranje - Predsednici albanskih političkih stranaka sa juga Srbije odlučili su da bojkotuju vanredne parlamentarne izbore, osim Pokreta za demokratsko delovanje.

sa sednice u Presevu sa sednice u Presevu


Predsednik opštinskog odbora PDD u Bujanovcu Šaip Kamberi i lider Demokratske unije doline Skender Destani potvrdili su da su se sve stranke Albanaca iz Preševa, Bujanovca i Medveđe, osim PDD odlučili da bojkotuju izbore.

- Ostale stranke su dolučile da bojkotuju izbore, a PDD će konačnu odluku o tome doneti u ponedeljak, za kada je zakazana sednica najviših strančkih organa - izjavio je Kemberi i dodao da je principijelni stav PDD, čiji je predsednik Riza Halimi od 2007. da "Albanci iz Pčinjskog okruga treba da se kroz institucije sistema bore za svoja prava".

Destani je na kraju rekao da su se Albanci odlučili, osim PDD za bojkot izbora "jer Vlada Srbije nije uradila ništa na rešavanju problema Albanaca u ovom delu Srbije".

Inače, u opštinama Medveđa, Preševo i Bujanovac deluje sedam albanskih poličkih stranaka.

Aleksandar Aca Stojković
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: