Albanci će bojkotovati izbore?

Lokalne vesti - Četvrtak 06.02.2014 - 12:01

Vranje - Još uvek nema dogovora albanskih lidera na jugu Srbije o učešću na parlamentarnim izborima, saznaje OK Radio.

Riza Halimi Riza Halimi

Predsednik Partije za demokratsko delovanje Riza Halimi izjavio je da će odluka o eventualnom učešću Albanaca na izborima biti doneta u četvrtak uveče.

On ne smatra da postoji velika mogućnost da sve albanske stranke iz Preševa i Bujanovca izađu na izbore u jednoj koaliciji i da je za sada zbog odugovlačenja u donošenju odluke veća mogućnost da na izborima ne bude nijedne liste albanskih partija.

- Očekujemo od drugih stranaka, pre svega onih koje su do sada bojkotovale parlamentarne izbore, da se izjasne o učešću na izborima.

Bojim se da ćemo u svakom slučaju da zakasnimo, ma kakva odluka bila, jer nam je ostalo malo vremena, a treba dosta potpisa.

Za sada ima dosta neslaganja stavova oko učešća na izborima, ali ćemo se u četvrtak uveče ponovo sastati i pokušati da dogovorimo dalje korake albanskih lidera sa juga Srbije – kaže Halimi.  

Podsetimo da su na poslednjim parlamentarnim izborima u "Koaliciji Albanaca preševske doline", čiji je Riza Haljimi bio poslanik u Skupštini Srbije, učestvovali pored PDD i Pokret za demokratski progres Jonuza Musliua, Demokratska unija doline Skendera Destanija i Demokratska unija Albanaca, čiji je lider Rahmi Zuljfiu.

Prošle parlamentarne izbore bojkotovale su Demokratska partija Albanaca Ragmija Mustafe, koji je predsednik opštine Preševo i Demokratska partija čiji je lider Nagip Arifi, predsednik opštine Bujanovac.
 
Aleksandar Aca Stojković
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: