Albanci, narod najstariji

Lokalne vesti - Nedelja 13.05.2012 - 10:12

Svi narodi Evrope, njihovi jezici i kulture, potiču od Albanaca, odnosno njihovih predaka Dardanaca, tvrdi u svojoj tek objavljenoj knjizi Orhan Redžepi, lider Nacionalog pokreta Albanaca iz Preševa.

Redzepi Redzepi
On kaže da je, citirajući oko 700 evropskih i svetskih naučnika, istoriografiji ponudio neoborive dokaze da evropska civilizacija potiče iz mesta Troja u Maloj Aziji, a ne iz Grčke kako nas uči istorija.
 
- U Troji, u Maloj Aziji, gde se začela evropska civilizacija, živeli su Dardanci, odnosno narod pod imenom ’Pelazge’. Upravo oni su preci Albanaca - tvrdi Redžepi u svojoj knjizi „Pelazgo - Dardanci od Atlantide do Meseca“.
 
Redžepi, po zanimanju slikar – grafičar, objašnjava da su Pelazgo Dardanci, preci Albanaca, da su živeli u Troji, odnosno Atlantidi, i da su govorili albanski.
 
- U knjizi sam pokušao, nadam se i uspeo, da dam reč nauci. Zato sam citirao preko 700 istoričara, medju njima i 55 srpskih - kaže Redžepi, koji je u Preševu i zamenik predsednika lokalne Skupštine.
 
On ističe da je, pored srpskih, za svoju tezu koristio dragocene stavove istoričara iz Grčke, Bugarske, Rusije, Nemačke, Francuske, Velike Britanije, Španije, SAD, Australije i Tajlanda.
 
- Ja ovom knjigom šaljem poruke pre svega balkanskoj istoriografiji, posebno istoričarima u Srbiji i Grčkoj, koji su istorijsku nauku snabdeli lažnim podacima - kaže Orhan Redžepi.
 
Knjigu „Pelazgo - Dardanci od Atlantide do Meseca“ izdao je autor u tiražu od 500 primeraka.
 

Na 702 strane ovo delo je štampalo preduzeće „Plutos“ iz Vranja. 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: