Ambasador SAD-a položio kamen temeljac za Sigurnu kuću u Vranju

Lokalne vesti - Ponedeljak 05.05.2014 - 14:00

Ambasador SAD-a u Beogradu Majkl Kirbi u toku posete Vranju položio je u ponedeljak kamen temeljac za Sigurnu kuću u Vranjskoj Banji.

Sa lica mesta Sa lica mesta

Projektom je planirano da se Sigurna kuća za žrtve porodičnog nasilja  ima 350  kvadrata, kao i da će biti u mogućnosti da primi do 25 osoba, a ceo objekat će za grejanje koristiti toplu vodu iz izvora u Vranjskoj Banji.

Prilikokm skromne svečanosti na početku radova ambasador Kirbi rekao je da je projekat Sigurne kuće dobar primer saradnje američke Vlade, lokalne zajednice i fondacije B92 i  dodao da će Komanda vojnih snaga SAD u Evropi izdvojiti 213.000 dolara za izgradnju ovog objekta.

Direktor Fonda B92 Veran Matić  cilj projekta prezentovao je kao prvu pomoć za žene žrtve porodičnog nasilja, koje će u sklopu samoodrživosti Sigurne kuće, raditi na imanju oko objekta, po uzoru na Sigurnu kuću iz Sombora.

Zamenik gradonačelnika Vranja Dragoljub Stevanović istakao je važnost izgradnje ovakvog objekta za zajednicu i dodao da će Sigurna kuća biti mesto u kome će žene biti osnažene i podržane da prevaziđu ulogu žrtve.

Svečanosti  polaganja temeljaca za šestu Sigurnu kuću u Srbiji, prisustvovali su i predsednik Skupštine grada Slobodan Stamenković, članovi Gradskog veća i predstavnici gradskih službi i sekretarijata.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: