Američki ambasador: Vranje ima MNOGO POTENCIJALA

Lokalne vesti - Utorak 21.01.2020 - 16:09

Vranje ima mnogo potencijala za saradnju i radujem se mogućnosti da grad upoznam još bolje, rekao je američki ambasador Entoni Godfri prilikom svoje prve posete gradu pod Pržarom.

Mnogo prostora za međusobnu saradnju FOTO: D. Ristić/OK Radio Mnogo prostora za međusobnu saradnju FOTO: D. Ristić/OK Radio
U susretu sa gradskim čelnicima, Godfri je istakao da mu je drago što je prvi put u Vranju i da razume sa kakvim se izazovima ovaj kraj suočava, kao i da je njegov cilj unapređenje odnosa dve zemlje.
 
Godfrija su dočekali i dobrodošlicu mu poželeli gradonačelnik Slobodan Milenković, njegov zamenik Nenad Antić i predsednik gradske skupštine Dejan Tričković.
 
Ambasador Godfri se najpre zahvalio na toplom dočeku i razgovorima sa gradskim rukovodstvom.
 
On je istakao da je njegov cilj da razgovara sa svim ljudima u Srbiji i to kroz dijalog.
 
- Nekada taj dijalog ide preko društvenih medija i to zna da bude zabavno, ali ništa ne može da zameni razgovor i ličnu posetu, na čemu sam zahvalan.
 
U Vranju ima mnogo potencijala za saradnju i radujem se mogućnosti da grad upoznam još bolje – kazao je ambasador Entoni Godfri.
Na pitanje novinara da prokomentariše pismo o namerama otvaranja avio-linije između Vranja i Prištine, Godfri je naveo reči američkog predsednika Donalda Trampa da je to "dobitak za sve".
- Za mene je teško da razumem da dva susedna grada funkcionišu bez direktne avio-linije. Mislim da ćemo uspeti da naparvimo neki podsticaj i jako sam zahvalan inicijativi i naporima specijalnog izaslanika ambasadora Grenela - rekao je Godfri.
 
Gradonačelnik Slobodan Milenković je nakon sastanka rekao da je američkog ambasadora upoznao sa istorijom grada, njegovom kulturno-istorijskom nasleđu, kao i potencijalima i svemu što se čini na unapređenju poslovnog ambijenta.
 
- Imali smo otvoren i konstruktivan razgovor u kojem sam izneo sve ono što grad Vranje nudi za buduću saradnju – rekao je Milenković i izrazio nadu da će ambasador iz Vranja poneti lepe utiske.
 
Pored Vranja, ambasador Godfri je posetio i Preševo i Bujanovac, gde je razgovarao s predstavnicima lokalnih samouprava. 
 
Za sredu je zakazana njegova poseta Leskovcu gde će uručiti i donaciju u informatičkoj opremi „Domu učenika srednjih škola“ u ovom gradu.
 
Kako je najavljeno očekuje se da ambasador Godfri poseti i Vojnu bazu „JUG“ Kopnene vojske Srbije kod Bujanovca, kao i da razgovara sa predstavnicima vladinog Koordinacionot tela za jug Srbije i Nacionalnog saveta Albanaca (NSA).
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:

21.01.2020. , 21:23
ma kakvi potencijali bre coveku neznas gde si doso