Anastasija se vratila u Vranje

Lokalne vesti - Četvrtak 06.03.2014 - 10:57

Devetogodišnja Anastasija Trajković, obolela od teškog oblika tumora sinusa, hordoma, prebačena je na dečije odeljenje bolnice u Vranju.

Decje odeljenje vranjske bolnice Decje odeljenje vranjske bolnice

Njoj je prekinuto lečenje protonskim zračenjem na klinici u Češkoj zbog metastaza na plućima, odakle je prebačena na Institut za majku i dete.

Posle detaljnih analiza u Beogradu, lekarski konzilijum odlučio je da Anastasiju vrati u Vranje i da o njenom zdravstvenom stanju brinu vranjski doktori.

Anastasijin otac Dragan kaže da se devojčica oseća malo bolje, jer su u lečenje uključili i alternativnu medicinu, koja joj, ako ništa drugo, ublažava bolove.

– Dobili smo biljnu mast iz Nemačke i to joj mažem preko stomaka što joj umnogome ublažava bolove. Mnogo ljudi mi se javilo s namerom da pomogne i veliko hvala svima.

Takođe, prezadovoljan sam negom koju Anastasija ima u Vranju, a najbitnije u celoj priči je što porodica, rođaci, drugovi i drugarice mogu da je posete.

I njoj je mnogo lakše – kaže Dragan.

On navodi da je jedino od medicinske terapije u bolnici uključena infuzija, kako Anastasija ne bi dehidrirala. Inače, Anastasija je sa Instituta za majku i dete u sredu prebačena u vranjsku bolnicu.

Aleksandar Aca Stojković
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: