Anastasiji sve gore, vraća se u Srbiju

Lokalne vesti - Utorak 25.02.2014 - 12:00

Zdravstveno stanje Anastasije Trajković (9)iz Vranja koja se nalazi na lečenju u Češkoj zbog tumora hordoma sve je teže.

Anastasija sa roditeljima Anastasija sa roditeljima

Kako se saznaje, nekoliko lekara iz Praga konstatovalo je da je hordom, težak oblik tumora sinusa, metastazirao i zahvatio pluća male devojčice.

– Ovih dana je doktor Vladan Šubarević rekao jednu potpunu neistinu vezanu za zdravstveno stanje Anastasije.

Ona ipak ima metastaze na plućima, a s obzirom da sam konstantno na vezi sa Češkom, u ponedeljak me šokirala informacija da se tumor proširio i u glavi i da je zahvatio površinu od 10x10 centimetara.

Dakle, mala Anastasija je u veoma teškom stanju i pod morfijumom zbog jakih bolova – kaže član Gradskog veća u Vranju zadužen za zdravstvenu zaštitu Aleksandar Stajić.

On dodaje da se trenutno radi na stabilizaciji zdravstvenog stanja obolele devojčice i da će, kada budu stvoreni uslovi za putovanje, ona biti prebačena iz Praga u Beograd, na Institut za majku i dete.

– Čuo sam se i sa roditeljima i mogu da kažem da je i Anastasijina majka Snežana u lošem stanju.

Otac Dragan je od lekara klinike u Češkoj tražio da se ponovo uradi patologija.

Nadao se da tumor nije metastazirao na plućima, ali su na žalost rezultati potvrdili da je bolest zahvatila taj vitalni organ.

Pitao sam konkretno ima li spasa devojčici, ali mi je prevodilac koji omogućava komunikaciju porodice i lekara rekao da doktori odmahuju glavom, jer se stanje pogoršava iz dana u dan – kaže Stajić.

Podsetimo da je Anastasija od hordoma obolela u decembru 2012. godine.

Krajem januara 2014. godine primljena je na češku Kliniku za protonsko zračenje, gde su joj lekari konstatovali metastaze na plućima.

Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: