Antić: DOBRE LEKARE pretvaramo u LOŠE POLITIČARE

Lokalne vesti - Sreda 09.05.2018 - 09:27

Problem Zdravstvenog centra (ZC) Vranje je mnogo kompleksniji od pitanja ko će biti na njegovom čelu i na njegovom rešavanju treba najviše da uradi država, smatra prvi čovek vranjskih socijalista Zoran Antić.

"Problem ZC Vranje nije pitanje jednog čoveka" FOTO: D. Ristić/OK Radio
Već neko vreme se spekuliše da bi vođenje ZC Vranje moglo da pripadne SPS-u u najnovijoj podeli karata nakon što su socijalisti ušli u vladajuću koaliciju.
 
Priče je podgrejalo imenovanje predsednika hanskih socijalista Slađana Marinkovića na mesto načelnika Ortopedije vranjske bolnice, što Zoran Antić smatra manje bitnom činjenicom.
 
- To je jedno personalno rešenje direktora ZC Vranje koje ne menja mnogo stanje u ovoj instituciji koje je vrlo složeno.
 
Ja ne bih da priču o tome personalizujem i svodim na jedno ime, jer mora da se nađe sistemsko rešenje, o čemu se već razgovara – kaže Antić.
 
Šef vranjskih socijalista smatra da je jedan od uzroka lošeg stanja u vranjskom zdravstvu i taj što su godinama lekari masovno birani na političke funkcije.
 
- Mi smo godinama unazad, uvlačenjem vranjskih lekara u politiku, gubili dobre lekare a dobijali loše političare i to kažem bez ikakve ograde.
 
Od Konstantina Popovića na ovamo, kad god smo imenovali lekare na visoke političke funkcije, ZC Vranje je trpeo u oblastima njihovih specijalnosti.
 
Nemaju svi građani da priušte svog stomatologa, svog internistu ili da plate odlazak na magnetnu rezonancu, mora da postoji svima dostupna osnovna primarna zdravstvena zaštita uz stručne lekare – rekao je Antić.
 
Zdravstvenom centru Vranje država mora da pomogne maksimalno zbog strateške pozicije za Srbiju u odbrambeno-bezbednosnom smislu, stav je vranjskih socijalista.
 
- Mi treba da imamo lekare na specijalizaciji iz svih oblasti, koje će država posebno da kadrira, finansira i školuje.
 
Analizom smo došli do saznanja da ćemo za 4-5 godina bukvalno ostati bez specijalista u raznim granama i mnogo je važnije pitanje ko će da leči naše ljude od toga ko će biti na rukovodećim mestima u ZC – smatra Antić.
 
On navodi da će SPS uz pomoć ministra Branka Ružića, inicirati sastanak sa čelnicima vranjskog SNS-a na kome bi se razmotrila mogućnost da se ZC Vranje rastereti dugova.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Radovan treci
09.05.2018. , 11:48
Vi imate visoko obrazovanog kadra u liku i delu Darka brice on nije doktor pa njega postavite za Direktora Z.C.
Врањанац
09.05.2018. , 12:32
Господин Величковић је пре свега одличан доктор, добар човек и добро ради свој посао, за разлику од дотичног који свима налази ману како би имао користи за себе и своје ближње. Он дефинитивно нема кредибилитет да било кога вређа и оспорава његов рад. Више пута је доктор Величковић помогао мојој породици када јој је било најтеже, иако није био доктор задужен за то, једноставно је испао човек. Посао начелника Дома Здраља ради одлично, а то што господин са слике жели, нажалост је у Врању могуће, а то је смена стручног и доброг човека који жели добро овом граду и грађанима. Хвала.
Patriota
09.05.2018. , 13:22
Da je dobar doticni dr Velickovic ne bi se bavio infrakstrukturom ZC ali od toga ima koristi vec bi seo u auto i ne bi izlazio iz ministarstva dok ne resi probleme ZC to je direktor ZC
Patriota
09.05.2018. , 13:22
Da je dobar doticni dr Velickovic ne bi se bavio infrakstrukturom ZC ali od toga ima koristi vec bi seo u auto i ne bi izlazio iz ministarstva dok ne resi probleme ZC to je direktor ZC
Doktor
09.05.2018. , 15:49
Predlazem da doktori budu DOKTORI, a ne nabedjeni politicari.....do sada smo gledali kako nas takvi vode i razumeju se i u pravo ,i u ekonomiju ,i u bezbednost,a najmanje se razumeju u medicinu...cim sednu u fotelju direktora, krenu sa partijskom disciplinom....zvanje doktora ne trpi partijsku disciplinu, to je rad po svesti i savesti...