Antić gradonačelnik, Tričković na čelu Skupštine

Lokalne vesti - Četvrtak 05.07.2012 - 13:47

Šef vranjskih socijalista Zoran Antić, novi je gradonačelnik Vranja, odlučeno je u četvrtak na konstitutivnoj sednici gradskog parlamenta. Za njegovog zamenika izabrana je Bojana Veličkov iz SNS-a.

Sa sednice Sa sednice
Veterinar Dejan Tričković  iz SNS-a izabran je za predsednika vranjske Skupštine, a njegov zamenik biće socijalista Siniša Mitić. 
 
Glasanje je bilo tajno. 
 
Novi gradonačelnik Antić u pristupnom ekspozeu rekao je da će se zalagati da grad Vranje bude organizovana i moderna lokalna zajednica po svim evropskim standardima. 
 
– Vlast moramo približiti građanima i poboljšati njihov život - kazao je Antić, navodeći da će prioritet nove lokalne vlasti biti obnova pozorišta koje je do temelja izgorelo u požaru. 
 
Dejan Tričković, novoizabrani predsednik gradskog parlamenta, u prvom obraćanju poručio je odbornicima da sujetu i lične interese stave po stranu a govornicu koriste za argumentovanu diskusiju. 
 
Tako je Vranje u četvrtak dobilo  novu koalicionu vlast, koju će ćiniti 21 odbornik SPS-a i 14 odbornika SNS-a. 
 
Ipak, nije se to baš svima svidelo. Po oceni DS-a, nova vlast je baš požurila sa formiranjem. 
 
Goran Stefanović predsednik Gradskog odbora DS-a izrazio je sumnju da se neko plaši preokreta u stvaranju vladajuće koalicije na republičkom nivou.  
 
Isključivanje URS-a iz vlasti izazvalo je i burne reakcije lidera stranke Uroša Trajkovića. 
 
On je kazao da će URS biti konstruktivna opozicija koja će pratiti rad svih lokalnih funkcionera. 
 
Dosadašnji sekretar Skupštine Ljiljana Stojanović i njen zamenik ostaju na funkcijama, a na sednici je izabrano i novo Gradsko veće sa 11 članova, sedam iz SPS-a i četiri naprednjaka. 
 
OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: