ANTIĆ: LAF kao preventiva korupcije

Lokalne vesti - Petak 16.06.2017 - 12:49

Lokalna samouprava nema ulogu da se bavi istraživanjem korupcije, već je njen zadatak da što pre formira Lokalni antikorupcijski forum (LAF) zbog preventivnog delovanja na ovu društvenu anomaliju, poručuje Nenad Antić, zamenik gradonačelnika Vranja.

Nenad Antić brine o integritetu lokalne samouprave. Foto: S.Tasić Nenad Antić brine o integritetu lokalne samouprave. Foto: S.Tasić

Antić, koji je ujedno i koordinator za integritet lokalne samouprave, govoreći  o značaju borbe protiv korupcije, kaže da će grad Vranje nastojati da što pre formira LAF.

- Na taj način će građani moći da prijave svaki slučaj korupcije, a do kraja godine uradićemo veb - sajt na kome će takođe građani moći da ukažu na slučajeve korupcije.

O korupciji bi prvenstveno trebalo da govore pravosudni organi, zatim policija i tužilaštvo.

Cilj nam je instaliranje tog antikoruptivnog mehanizma na lokalnom nivou i sve ono što ide uz to, kao bi on mogao da funkcioniše
- najavljuje Antić.

U međuvremenu, Komisija za izbor članova LAF - a grada Vranja uputila je javni poziv za dostavljanje prijava za članstvo u ovom telu.

Zainteresovani kandidati treba da ispune odgovarajuće kriterijume, kao i da prilože motovaciono pismo, tačnije odgovore na pitanja zbog čega se prijavljuju, kako vide politiku borbe protiv korupcije i čime lično mogu doprineti rešavanju problema korupcije u društvu.

Rok za dostavljanje prijava je do 19. juna.

Antić podseća de će u saradnji sa Komisijom za izbor članova i “Biroom za društvena istraživanja”, kada bude formiran LAF, primenjivati mere iz antikorupcijskog plana, kao antikoruptivni preventivni mehanizam.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: