Antić: Mogu da putujem i na Mars, kakve to veze ima?

Lokalne vesti - Sreda 05.06.2013 - 13:47

Gradonačelnik Vranja oštro je reagovao na tvrdnje SNS-a da njegova česta putovanja nanose štetu građanima.

Antić Antić

On je kazao da zna „pozadinu čitave priče koju plasira SNS“, napominjući da njegova službena putovanja nisu o trošku građana Vranja.

– Moja odsustva uopšte ne utiču na rad Gradske uprave jer je čitav sistem funkcionisanja postavljen kako treba u prethodnom periodu.

Potrebno je samo da svi svoj posao rade korektno, pošteno i savesno, a gradonačelnik može da bude i na Marsu.

Što se ovlašćenja mojih saradnika tiče, ne mogu da ih imaju jer je to zakonom propisano. Sve što je neophodno i datumski vezano, ja pre puta ostavim.

Dakle, potpišem naloge, izdam zadatke, ovlastim zamenika i pomoćnike za neke stvari i sve vreme sa njima komuniciram telefonom – kaže Antić,  dodajući da su sva njegova službena putovanja u interesu grada.

– Da li neko misli da bi mi palo na pamet da idem u maju u Oslo na odmor? I želim da se zna da moja putovanja nisu o trošku poreskih obveznika iz Vranja, već iz Norveške, Švedske, Holandije i Belgije.

Nedavno sam samo putovao o trošku države sa Palmom – kaže Antić.

Na predlog SNS-a da smanji malo broj svojih funkcija, Antić odgovara da su sve te funkcije prateće uz posao gradonačelnika.

– Ja imam samo jednu funkciju, a to je gradonačelnik. Sve ostalo što radim je po difoltu i to pripada gradonačelniku.

Dakle, da nisam prvi čovek grada, ne bih mogao da budem recimo u Agenciji za regionalni razvoj, zamenik predsednika SKGO i predsednik Skupštine za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga.

To nisu javne funkcije, već prateće i za njih ne primam novčanu naknadu.

To što naprednjacima smetaju moje funkcije i službena putovanja, njihov problem, a znam i zašto im smetaju – kaže na kraju gradonačelnik Antić.  
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: