Antić: Rešen DUGOGODIŠNJI PROBLEM ZC

Lokalne vesti - Četvrtak 22.11.2018 - 10:49

Novi menadžment Zdravstvenog centra (ZC) Vranje, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, ugovorio je gotovo sve preostale neugovorene radnike ove ustanove, potvrdila je direktorka Ljiljana Antić.

Ljiljana Antić: Olakšanje za ZC Vranje FOTO: D. Ristić/OK Radio Ljiljana Antić: Olakšanje za ZC Vranje FOTO: D. Ristić/OK Radio
Prema rečima direktorke Antić, u vreme njenog stupanja na dužnost, 3. avgusta, u ZC Vranje je ostalo 12 neugovorenih radnika.
 
- Zahvaljujući mom insistiranju i razumevanju Ministarstva zdravlja, ugovoreni su svi osim jednog stomatologa čiji će status biti rešen kada prvi njegov kolega ode u penziju.
 
Tu su još i dve pravnice koje su još uvek u sudskom sporu – kaže direktorka.
 
Ovo ne znači samo rešavanje statusa angažovanih medicinskih i nemedicinskih radnika, već i olakšanje za ZC Vranje koji je zbog tužbi neugovorenih radnika trpeo velike finansijske gubitke.
 
Zahvaljujući Ministarstvu zdravlja, promenjen je i ovogodišnji kadrovski plan ZC Vranje, tako da je rešenja o zaposlenju dobilo i sedmoro radnika sa Kosova i Metohije koji su godinama radno angažovani u vranjskoj zdravstvenoj ustanovi.
 
Problem neugovorenih radnika datira iz 2012. godine, kada su medicinski i nemedicinski radnici masovno zapošljavani pred lokalne izbore, bez saglasnosti ministarstva.
 
Stotinak tada zaposlenih, u dužem vremenskom periodu nije primalo zarade, što je dovelo do nekoliko protesta.
 
Veliki broj neugovorenih je pribegao utuženjima, što je znatno uvećalo ionako nezavidan finansijski položaj ZC Vranje.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: