Apel drugostepenoj komisiji

Lokalne vesti - Ponedeljak 20.01.2014 - 09:19

Nakon pisanja OK Radija o devetogodišnjoj Anastasiji Trajković iz Vranja koja boluje od retkog tumora, a kojoj je prvostepena komisija RFZO odbila lečenje u inostranstvu, na društvenim mrežama osnovana je grupa „Apel drugostepenoj komisiji“.

Anastasija sa roditeljima Anastasija sa roditeljima


Naime, mala Anastasija boluje od hordoma, retkog tumora koji se javlja kod dece u odnosu  jedan prema milion. Za nju jedini put izlečenja je protonsko zračenje koje se radi samo u inostranstvu, na klinikama u Nemačkoj, Švajcarskoj, Češkoj, Italiji, Francuskoj.

Tim zračenjem bi se zaštitilo oko, štitasta žlezda, mozak i sve okolo jer se radi o ciljanoj raditerapiji protonima.

Iako u Pravilniku o uslovima i načinu upućivanja osiguranih lica na lečenje u inostranstvo u članu 5, stav 1. piše da se mogu uputiti lica izuzetno retkih patologija, prvostepena komisija RFZO je zahtev odbila, a drugostepena će o tome odlučivati u četvrtak, 23. januara.

Inače, grupa na društvenim mrežama „Apel drugostepenoj komisiji“ broji već nekoliko stotina članova, a veliki broj mejlova stigao je u našu redakciju.

Mnogo je onih koji bi i finansijski da pomognu maloj Anastasiji, ali za sada račun u te svrhe nije otvoren.

Aleksandar Aca Stojković
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: