Apel građanima iz Gradske uprave

Lokalne vesti - Sreda 28.09.2022 - 09:32

Povodom velikog broja tužbi podnetih protiv Grada Vranja, zbog zauzeća zemljišta prilikom izgradnje puteva u okolnim selima i u nekim delovima grada, Gradska uprava grada Vranja obaveštava sve građane da svoja prava po ovom osnovu mogu ostvariti na mnogo jednostavniji i brži način, bez naknade za zastupanje od strane advokata i bez sudskih troškova.

Foto:OK radio Foto:OK radio
Naime, u prethodnom periodu pojedini advokati i njihovi predstavnici obilazili su jug Srbije i navodili građane da im daju ovlašćenja da tuže jedinicu lokalne samouprave. Na taj način advokati su sebi obezbedili značajnu imovinsku korist kroz naplatu sudskih troškova, uz minimalnu naknadu građanima. Neki građani su naknadno uvideli da se radi o obmani i hteli su da povuku svoja ovlašćenja i tužbe, ali su se dodatno suočili sa problemom naknade za zastupanje od strane advokata i sa nastalim sudskim troškovima.
 
S tim u vezi, lokalno rukovodstvo poziva građane da ubuduće ne potpisuju nikakva ovlašćenja advokatima po pitanju zauzeća putnog zemljišta, jer svoja prava mogu ostvariti pred lokalnom samoupravom preko Gradskog pravobranilaštva, bez sudskih sporova i pratećih troškova.
 
Takođe, iz GU Vranje apeluje se na Advokatsku komoru Srbije da reaguje zbog kršenja profesionalne etike advokata i da preduzme odgovarajuće mere protiv advokata koji pružaju advokatske usluge na ovakav način, koji je u suprotnosti sa Kodeksom, čime bacaju ljagu na časnu advokatsku profesiju.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: