Apel pozorišta za pomoć

Lokalne vesti - Sreda 04.07.2012 - 12:54

Glumci vranjskog pozorišta „ Bora Stanković“ danas su na zgarištu matične kuće koja je do temelja izgorela u požaru u ponedeljak ujutru, održali probu predstave „Narodna drama“ u režiji Snežane Trišić.

Sa lica mesta Sa lica mesta
Vranjski ansambl želeo je na ovaj način da predoče javnosti da  vranjsko pozorište i dalje živi i da „nikakvoj vatri neće dozvoliti da taj život prekine“.  
 
Pismom koje je pročitao glumac Saša Stojković, oni traže pomoć države kako bi najveća južnosrpska kulturna  institucije bila što pre obnovljena. 
 
Podršku kolegama koji su ostali bez scene dali su prijatelji iz čitave Srbije - glumci iz Šapca, Pirota, Leskovca, Beograda, Prištine, Kikinde, Kraljeva, Zaječara... 
 
Današnjoj probi nove predstave prisustvovali su brojni građani, kulturni radnici i predstavnici medija. 
 

Nebojša Cvetković, direktor teatra, kazao je da glumci neće prekinuti sa probama i da će one biti održavane pod vedrim nebom, ali i u vranjskim kulturno istorijskim objektima.  

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: