APOTEKA: Strpljenju dolazi KRAJ

Lokalne vesti - Subota 29.04.2017 - 08:51

Jedini, kako sebe naziva, reprezentativni sindikat u Apoteci Vranje, (SZZSZS) pozvao je sve zaposlene u toj ustanovi da se strpe i i dalje savesno i profesionalno obavljaju svoj posao, kao i da „da sačekaju rešenje za Apoteku koje se „najavljuje već mesecima unazad“.

Apoteka: Kraj ili nastavak sukoba? FOTO OK Radio Apoteka: Kraj ili nastavak sukoba? FOTO OK Radio

- Strpljenju se bliži kraj, pa se kao rezultat javlja i naplata zarada preko  izvršitelja, što inače sindikat ne opravdava.

Apoteka je u ovoj godini primila samo januarsku platu.

U aprilu  je isplaćena četvrtina plate za februar, a dinamika isplata daljih zarada je neizvesna
- kaže se u saopštenju sindikata koje potpisuje Saška Šurbatović.  

U dokumentu se naglašava da su zaposleni u Apoteci svakodnevno izloženi neprijatnim situacijama od strane pacijenata zbog nestašice lekova koja je posledica otežanog  snabdevanja.

Opet, po sindikatu, kontinuitet u snabdevanju je poremećen zbog dugovanja Apoteke prema dobavljačima.

- Predviđeno je da se vrate postojeći dugovi veledrogerijama, pre svega  „Farmalogistu“ i „Feniksu“.

Tu nastaju problemi sa lokalnom samoupravom i prethodnim rukovodstvom, jer nisu imali razumevanje za Apoteku i zanemarili su mogućnost da nam kao garant pomognu otplatu postojećih dugovanja na duži vremenski period.

Apelujemo na lokalnu samoupravu da što pre preduzme hitne mere kojima bi se sprečilo dalje propadanje Apoteke do konačnog rešenja koje se očekuje za apotekarski sektor
- kaže se u saopštenju.

Sindikat u saopštennju naglašava da njegovi članovi očekuju  rešenje kroz  konkretan odgovor sa konkretnim rokovima za rešavanje situacije.

- Naročito je važno da dobijemo odgovor na pitanje koje se provlači svakodnevno - šta Grad namerava da učini sa Apotekom? Imamo pravo da znamo - kažu sindikalisti na kraju svog saoštenja.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: