APR: Nefa nameštaj spreman za LIKVIDACIJU

Lokalne vesti - Utorak 04.06.2019 - 12:55

Agencija za privredne registre (APR) objavila je odluku o pokretanju likvidacije nad društvom "Nefa nameštaj", u vlasništvu ruskog biznismena koji je uzdrmao javnost u Srbiji odlukom da zatvori pogon u Vranju bez najave.

Imenovan i likvidacioni upravnik FOTO: S. Tasić/OK Radio Imenovan i likvidacioni upravnik FOTO: S. Tasić/OK Radio
U odluci APR-a se pozivaju se poverioci da prijave potraživanja prema tom društvu na adresu sedišta firme - ulica Milutina Milankovića br. 23, Novi Beograd - i to najkasnije u roku od 90 dana od dana objavljivanja odluke na internet stranici APR-a.
 
Poverioci se upozoravaju da će njihova potraživanja biti prekludirana (isključena) ako ih ne prijave najkasnije u roku od 30 dana od poslednjeg dana objavljivanja oglasa o likvidaciji.
 
U odluci se navodi i da je državljanin Ruske Federacije Maksim Maksimov razrešen funkcije direktora i zakonskog zastupnika društva, a za likvidacionog upravnika je imenovan Tolstov Evgenij, takođe ruski državljanin.
 
Likvidacioni upravnik će, dodaje se dalje, uputiti pisano obaveštenje o pokretanju likvidacije društva svim poznatim poveriocima u roku od 15 dana od početka likvidacije.
 
Društvo će evidentirati sve prispele prijave potraživanja i sačiniti listu priznatih i onih osporenih.
 
Poverilac čije je potraživanje osporeno može u roku od 15 dana od prijema obaveštenja o osporavanju da pokrene postupak pred nadležnim sudom protiv te odluke i treba u istom roku o tome da obavesti društvo jer će se u suprotno njegovo potraživanje smatrati zatvorenim.
 
Likvidacioni upravnik je u obavezi i da sačini početni likvidacioni bilans kao vanredni finansijski izveštaj, kao i početni likvidacioni izveštaj
 
U odluci se takođe napominje da likvidacioni upravnik ne može otpočeti sa isplatom poverilaca niti članova društva pre nego što likvidacioni izveštaj bude registrovan.
OK Radio, Tanjug

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: