Balonom protiv ilegalnih migracija

Lokalne vesti - Ponedeljak 17.09.2012 - 18:52

Broj ilegalnih imigranata koji u Srbiju najčešće ulaze kod Preševa je u porastu, saopšteno je na današnjoj svečanosti u Cakanovcu, povodom Dana granične policije.

Sa lica mesta Sa lica mesta
Premijer Ivica Dačić rekao je da policija radi sve što može na unapređenju uslova rada granične policije, koja je direktno zadužena za kontrolu carinskih prelaza. 
 
– Granična policija je do sada ostvarivala veoma dobre rezultate kada je reč o razbijanju međunarodnih kriminalnih grupa i suzbijanju ilegalne imigracije koja ima tendenciju porasta. Očekujemo da će takvi rezultati biti ostvarivani i u narednom periodu, što će Srbiju dovesti do samog praga Evropske unije - kazao je Dačić. 
 
On je naglasio da je proslava Dana granične policije namerno organizovana nadomak Preševa kako bi se javnosti poslala jasna poruka da državni vrh sve više pažnje posvećuje jugu Srbije. 
 
Dačić je rekao da se Srbiji upućuje dosta primedbi iz Evropske unije zbog porasta ilegalnih imigranata koji našu zemlju koriste samo kao tranzit do neke od država Unije. 
 
– Najviše azilanata dolazi upravo iz Evropske unije, tačnije iz Grčke. S tim u vezi uskoro ćemo postaviti sistem elektronskog nadzora na srpsko-makedonskoj granici koja je nakritičnija što se tiče ilegalnog ulaska u zemlju. 
 
Danas smo pustili balon koji smo dobili posle čuvene afere “Satelit” i on će 24 sata snimati područje oko graničnog prelaza sa Makedonijom. Moramo punu pažnju da posvetimo ovom delu Srbije jer je glavni put do zapadne Evrope - istakao je Dačić. 
 
Inače, u toku prvih sedam meseci ove godine na graničnim prelazima je sprečeno više od 7.500 ilegalnih prelazaka granice. 
 
Od tog broja, nešto manje od pet hiljada je na graničnom prelazu Preševo. 
 

Takođe, podnete su 93 krivične prijave za krijumčarenje ljudi i 18 prijava zbog trgovine ljudima.  

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: