BANJA: Gde bi Turci mogli da ulože svoj novac?

Lokalne vesti - Sreda 11.10.2017 - 09:00

Vranje - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je turske investitore da ulažu u banje u Srbiji, posebno ističući kao interesantnu Vranjsku Banju.

Vučić prilikom prošlogodišnje posete Banji. Foto: sns.org.rs Vučić prilikom prošlogodišnje posete Banji. Foto: sns.org.rs

Prilikom posete turskog predsednika Redžepa Taipa Erdoga Srbiji, sa kojim su doputovali i turski privrednici, Vučić se u svom govoru posebno osvrnuo na mogućnost ulaganja u banje, stavljajući akcenat na Vranjsku Banju u kojoj se, kako je rekao, 146 litara tople vode gubi u sekundi.

Slaviša Bulatović, poslanik iz Vranjske Banje, podseća da  je pre tačno godinu dana, tada premijer  Vučić  izjavio, prilikom posete ovom mestu, da tu ima mesta za turske investicije.

- Tada je sa njim u poseti jugu Srbije bio i ministar Rasim Ljajić i kada smo  Vučiću pokazali nezavršen hotel u Vranjskoj Banji, on je obraćajući se Ljajiću rekao da “ovo mogu Turci da reše i privedu kraju”.

U Vranjskoj Banji  ima sigurno prostora za ulaganje u banjski turizam, i to je nešto što sve nas raduje, jer je i sam predsednik Vučić ukazao da Banja može da bude motor razvoja čitavog kraja
- navodi Bulatović.

On dodaje da  su u toku pregovori i sa još jednim domaćim investitorom, koji je poznati farmaceut i koji želi da ulaže u zdravstveni turizam.

- Ja se radujem vremenu koje je pred nama, jer sva je prilika da će prirodna bogatstva i potencijali kojima Banja raspolaže konačno biti stavljeni u funkciju - najavljuje Bulatović.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: