Banja: Totalna osveta

Lokalne vesti - Petak 14.03.2014 - 23:48

Radnici gradske opštine i preduzeća Uprava Banje nisu dobili januarske plate, kada je ona isplaćena ostalim zaposlenim u javnom sektoru u Vranju.

Sedište banjske opštine Sedište banjske opštine

Predsednica gradske opštine Slavica Sotirović kaže da je isplata drugog dela januarskih zarada za korisnike budžeta isplaćena 28. februara, ali da radnici u Vranjskoj Banji te plate nisu dobili, najverovatnije, kako kaže, zbog nedavne promene vlasti u Banji.

– Ja sam pokušala da sa gradonačelnikom Vranja stupim u kontakt, ali bezuspešno. Usmeno sam preko sekretarice htela u par navrata da zakažem sastanak, nisam uspela.

Telefonom sam ga zvala, ne javlja se. Poslala sam dopis za zahtevom za sastanak, odgovor nisam dobila.

Zarade nam nisu isplaćene kad i ostalim korisnicima budžeta, a što je još strašnije niko nam ni u jednom momentu nije dao bilo kakvo objašnjenje za to.

Ne mogu da shvatim takvu bahatost i pretpostavljam da je to kazna zato što smo formirali novu vlast u Banji – kaže Sotirovićeva.

Ona dodaje da je nakon promene vlasti, kako kaže, „pokušala da spusti loptu i da spreči radnike da štrajkuju“, ali da će se to verovatno dogoditi.

Kako ističe, narednih dana će odgovor potražiti od Ministarstva finansija, kome će biti upućen dopis sa informacijama o novonastaloj situaciji.

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić za OK Radio kaže da Banjčani plate neće dobiti do daljeg.

– U Vranjskoj Banji nema još uvek legitimnih organa. Prekršili su zakone, Statut i sve ostalo.

Ista situacija je i sa preduzećem Slobodna zona koja ima jednog radnika više od dozvoljenog broja.

Tamošnja predsednica gradske opštine je trebalo da bude izabrana legitimno kako bi mogla da deponuje potpis.

Kada budu otklonili nedostatke u pravnom smislu, mogu da računaju na plate. Do tada, ništa.

Slavicu Sotirović koja je samo jednim pismom tražila sastanak sa mnom, primiću tokom naredne nedelje, samo ne znam u kom svojstvu – kaže Antić i dodaje na kraju da će ostalim korisnicima budžeta prvi deo februarske zarade biti isplaćen u ponedeljak ili utorak naredne nedelje.

Aleksandar Aca Stojković
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: