BANJSKI TEKSAS: Incident na maloj maturi

Lokalne vesti - Četvrtak 18.06.2015 - 10:59

Vranje - Na prijemnom ispitu, prilikom polaganja testa iz matematike u osnovnoj školi „Predrag Devedžić“ u Vranjskoj Banji dogodio se incident, zbog kojeg je policija intervenisala na licu mesta.

Mesto dešavanja - škola u V. Banji Mesto dešavanja - škola u V. Banji

Kako se saznaje, načelnica Školske uprave iz Leskovca Bojana Milenković koja je vršila nadzor nad polaganjem testova iz matematike u utorak u banjskoj školi, upozoravala je na određene nepravilnosti, zbog čega je došlo i do fizičkog obračuna između nje i još uvek neimenovanog direktora Bratislava Hristića.

Hristić demantuje informacije da je fizički nasrnuo na predsednicu Školske uprave i kaže da je sve to Milenkovićeva iscenirala, ne bi li ministar prosvete odbio predlog da Hristić bude novi direktor škole.

– Pojedine medije ću tužiti za iznošenje dezinformacija o tom događaju. Milenkovićeva je bila kontrolorka, mada meni nije pokazala rešenje iz Ministarstva prosvete o nadzoru u našoj školi.

Milenkovićeva je najpre pozvala policiju, jer je navodno neki roditelj udario. To apsolutno nije tačno, jer je ona došla sa ciljem da izvrši pritisak na školu zato što je mene Školski odbor imenovao za direktora i samo se čeka saglasnost ministra.

Ona je i sama rekla da je imala politički pritisak i da je došla da pronađe bilo koju manu ili problem i da ministar meni ne da saglasnost – kaže Hristić.

Nešto kasnije, tvrdi Hristić, Milenkovićeva je napravila još jedan problem sa spiskom prisutnih nastavnika.

– Ona zloupotrebljava funkciju v.d. rukovodioca Školske uprave jer nema rešenje Ministarstva za nadgledanje prijemnog ispita.

U podne su nastavnici trebali da se potpišu da su prisutni na polaganju, ali sam taj spisak dao nastavnicima u 9.29 h.

To je interni zapisnik koji ostaje u školi, ali je ona uzela zapisnik i pocepala ga. Ja sam odštampao novi, ali je ona opet pravila problem i na kraju obavestila policiju.

Jasno je da je došla da mi nađe iglu u plastu sena, ali jedini merodavni izveštaj o sprovođenju prijemnog ispita je izveštaj supervizora Nenada Mišića – kaže Hristić.

Načelnica Školske uprave u Leskovcu Bojana Milenković rekla je za OK Radio da se ona o tom slučaju neće izjašnjavati, jer to rade nadležni organi.

– Ja mogu da govorim o afirmativnim stvarima vezanim za učenike, ali o ovom incidentu nisam ovlašćena da pričam. Sve je u rukama nadležnih organa, a verujem da će i Ministarstvo prosvete da se oglasi – kaže Milenkovićeva.

U Policijskoj upravi u Vranju je potvrđeno da je policija intervenisala u utorak u školi „Predrag Devedžić“, ali detalji nisu saopšteni.

Kako je rekao Goran Jovčić iz Odeljenja analitike, rad na rasvetljavanju slučaja je u toku i svako detaljisanje bi eventualno moglo da ugrozi postupak.

Podsetimo da je početkom juna ove godine Hristić na sednici Školskog odbora izabran za novog direktora škole.

Na čelu škole bio je od 2006. do 2010. godine. Od 2010. do 2011. vršio je funkciju pomoćnika direktora, a onda je opet izabran za prvog čoveka ustanove i do danas obavlja tu funkciju.

Posle mnogo godina članstva u SPS, nedavno je prešao u SDPS.

Avgusta 2013. godine Hristić je brutalno pretučen ispred svoje porodične kuće u Vranjskoj Banji, sumnja se iz političkih motiva.

autor: Aleksandar Aca Stojković
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: