BAŠ BAHATO: Ministra čekali TRI SATA!

Lokalne vesti - Petak 01.04.2016 - 18:41

Ministar za sport i omladinu u tehničkoj Vladi Srbije Vanja Udovičić posetio je u petak Vranjsku Banju i Vranje kako bi se upoznao sa kvalitetom nastave i stepenom razvoja školskog sporta.

Udovičić ispred škole u Banji FOTO D. Ristić Udovičić ispred škole u Banji FOTO D. Ristić

Udovičić je sa dva i po sata zakašnjenja stigao u Vranjsku Banju i tom prilikom posetio O.Š. „Predrag Devedžić“.

On je istakao da ova škola ima izuzetnu sportsku tradiciju i postiže izvanredne rezultate u školskom sportu.

- Zadatak svih nas je da napravimo ambijent za ovu decu da ostanu u svojim sredinama i da ne razmišljaju o tome kako će svoje indekse i diplome zameniti za autobusku kartu za neku veću sredinu.

Moramo da se usredsredimo da ova deca ne razmišljaju o trivijalnim stvarima, već o tome kako da započnu život ovde, u Vranjskoj Banji i okolnim selima i kako da ostvaruju još bolje rezultate
– rekao je Udovičić.

On je naglasio da je želja Ministarstva da ove godine Vranje bude centar sporta, s obzirom da predstoji održavanje Školske olimpijade.

- To pokazuje broj dece koji će doći u Vranje i ja ću doći ovde ponovo za dvadesetak dana da obiđem celokupnu infrastrukturu koja je pripremljena za održavanje Olimpijade.

Svi pokazatelji govore da će ova Školska olimpijada biti rekordna, ali deca zaslužuju i da imaju najbolji mogući smeštaj
- rekao je on.

Na pitanje novinara kakvu konkretnu pomoć škola “Predrag Devedžić” može da očekuje nakon njegove posete, Udovičić je odgovorio da može da očekuje ono što i svaka druga škola.

Ne pričam o konkretnoj pomoći, jer sam ja ovde više došao da vidim koliko je razvijen školski sport, kakav je kvalitet nastave i vannastavnih aktivnosti, kao i šta je nastavni kadar spreman da iznedri iz onoga što poseduje.

Naši prioriteti su da obnovimo školsku sportsku infrastrukturu, ali i da onim školama koje nemaju adekvatne uslove, omogućimo da ih dobiju
– rekao je Udovičić.

Sa Udovičićem su u poseti bili i funkcioneri SNS-a ovog kraja Dragan Stevanović, Slaviša Bulatović i Slobodan Milenković.

Nakon toga, Udovičić je obišao i predizborni štand SNS-a u centru Vranja, gde se zbog kašnjenja nije duže zadržavao.

 

    

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: