BAT: Smanjenje broja zaposlenih

Lokalne vesti - Ponedeljak 21.05.2012 - 13:40

Vranjski BAT DIV saopštio je da je u tom preduzeću započela revizija dosadašnjeg načina poslovanja, što će u krajnjoj liniji kao rezultat imati smanjenje broja zaposlenih.

Iz pogona BAT-a Iz pogona BAT-a
U saopštenju se navodi da će revizija biti okončana do juna ove godine, a u BAT DIV-u trenutno radi oko 130 radnika.
 
Ističe se da će "svi radnici koji budu obuhvaćeni promenama bili zbrinuti na najbolji mogući način", uz socijalni program, te da je "planirana isplata otpremnina po važećem Kolektivnom ugovoru, a koje značajno premašuju iznose predviđene srpskim Zakonom o radu".
 
Kako su naveli u BAT-u, cilj izmene poslovanja je optimizacija raspoloživih proizvodnih resursa, a revizija će obezbediti dugoročni održivi razvoj, kroz kontrolu troškova, povećanje fleksibilnosti i brže prilagođavanje tržišnim uslovima u Srbiji.
 
- Želja nam je da obezbedimo održivi razvoj kompanije imajući u vidu ekonomske, a naročito regulatorne izazove u spoljnom okruženju. To su i ključni razlozi zbog kojih smo bili prinuđeni da prilagođavamo i model poslovanja - izjavio je generalni direktor fabrike BAT Vranje Mihau Serkies.
 

Tokom proteklih osam godina od kupovine vranjskog DIV-a, kompanija Britiš Ameriken tabako je u Vranje investirala više od 110 miliona evra, čime je znatno premašena investicija na koju se obavezala privatizacionim ugovorom, kaže se u saopštenju. 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: