Bazeni konačno bezbedni

Lokalne vesti - Petak 06.07.2012 - 11:16

Voda na vranjskim bazenima ponovo je ispravna.

Bazen kod Sportske hale Bazen kod Sportske hale

Rezultati analize vranjskog Zavoda za javno zdravlje koja je obavljena početkom nedelje potvrdili su mikrobiološku ispravnost sva tri bazena u Kupinincu, „Jumkovog“ ali i bazena koji se nalazi kod Sportske hale.

Prema ovim nalazima, opasnosti od zaraza nema nii na „Koštaninom„ bazenu, gde su prethodne nedelje izolovane koliformne i aerobne bakterije koje prema rečima lekara  izazivaju crevne i kožne infekcije, ali i meningitis.

Slađana Mladenović, tenički sekretar „Sportske hale“ u čijoj je nadležnosti „Koštanin“ bazen, kaže da je voda sada pročišćena većom količinom hlora.

Prema njenim rečima pretpostavlja se da je prisustvo pomenutih bakterija kod uzorkovanja iz protekle nedelje posledica neispravnosti hlora koji je korišćen.

Sledeće uzorkovanje voda iz gradskih bazena za kupanje biće obavljeno u ponedeljak, 9. jula, napominju u Zavodu za javno zdravlje.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: