Bez vozova na jugu Srbije

Lokalne vesti - Subota 10.09.2016 - 11:07

Vranje - Zbog nastavka radova na rekonstrukciji i modernizaciji pruge između Niša i Preševa, obustavlja se saobraćaj međunarodnih putničkih vozova na relaciji Beograd - Niš - Skoplje - Solun, saopšteno je na zvaničnom sajtu “Železnica Srbije”.

Pruga na opravci,, vozovi u garaži FOTO OK Radio Pruga na opravci,, vozovi u garaži FOTO OK Radio

Vozovi između Beograda i Soluna neće saobraćati do kraja važenja reda vožnje, 10. decembra ove godine.

Vozovi između Beograda i Skoplja koji zbog izvođenja radova na pruzi Niš-Preševo nisu u prethodnom periodu saobraćali, ni dalje neće saobraćati.

Vozovi iz unutrašnjeg putničkog železničkog saobraćaja između Niša i Leskovca i u narednom periodu saobraćaće po već ranije izmenjenoj i objavljenoj organizaciji prevoza.

Organizacija železničkog saobraćaja na pruzi Niš - Preševo promenjena je zbog radova na rekonstrukciji i modernizaciji tri južne deonice na Koridoru 10.

Reč je o deonicama ukupne dužine nešto više od 46 kilometara,  i to Vinarci -Đorđevo 15 kilometara, Vranjska Banja - Ristovac 17,7 kilometara i Bujanovac  - Bukarevac 13,7 kilometara.  

Vrednost posla je oko 26,4 miliona dolara, a projekat se finansira iz ruskog kredita za modernizaciju srpskih železnica.


Radovi su počeli 18. aprila ove godine na deonicama Vranjska Banja - Ristovac i Bujanovac - Bukarevac, a međunarodni voz između Beograda i Soluna nije saobraćao sve do 18. juna.

Tokom letnje turističke sezone odvijali su se samo radovi koji nisu zahtevali obustavu železničkog saobraćaja, pa je i međunarodni putnički prevoz nesmetano funkcionisao između Srbije i Grčke.

Druga faza radova na južnim deonicama počinje u septembru i trajaće do maja 2017. godine, kada se očekuje završetak rekonstrukcije i modernizacije svih 46 kilometara pruge na ovom delu Koridora 10 kroz Srbiju.

Radove na modernizaciji južnih deonica izvodi ruska kompanija RŽD Internešnl, a kao podizvođači angažovane su i domaće kompanije „ZGOP“ Novi Sad, „Energoprojekt niskogradnja“ Beograd i „MBA Ratko Mitrović“ Beograd.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: