Bezakonje u Higijenskom!?

Lokalne vesti - Petak 10.01.2014 - 14:08

U Zavodu za javno zdravlje u Vranju i dalje vlada bezakonje u radu i funkcionisanju svih organa upravljanja, tvrde u Novom sindikatu te ustanove.

predstavnici Novog sindikata predstavnici Novog sindikata


U saopštenju izdatom povodom izjave direktorke ZZJZ Eržike Antić na OK Radiju da ona iako je član SNS-a nema obavezu da podnese ostavku dodaje se da je neshvatljiva nezainteresovanost  odgovornog Ministarstva, ali i lokalne vlasti za vranjski Zavod, kojima, kako se navodi u saopštenju, kao da nije stalo do korisnika zdravstvene zaštite niti do radnika ove preventivne zdravstvene ustanove.

- I pored svih upozorenja i apela našeg Sindikata u Zavodu i dalje funkciju obavlja direktorka kojoj je zvanični mandat istekao februara meseca prošle godine, a po raspisanom konkursu na koji se i ona javila niko nije izabran.

Time je stvorena situacija u kojoj je Ministarstvo zdravlja prema Zakonu o zdravstvenoj zaštiti bilo dužno da imenuje vršioca dužnosti što ono nije učinilo iz nama nepoznatih razloga.

Ovo je omogućilo da Eržika Antić sada obavlja nelegitimno ovu dužnost a lokalna samouprava i pored datih obećanja i dalje ne čini ništa da spreči ovo bezakonje- stoji u saopštenju.

Iz Novog sindikata napominju da sve to ne bi bilo važno da posledice ovakvog neodgovornog odnosa prema toj zdravstvenoj ustanovi ne snose  njihovi korisnici usluga kao i radnici koji su primili tek avgustovsku zaradu iz prošle godine.

U Zavodu, navode sindikalci, ne funkcionišu ni Upravni ni Nadzorni odbor čime je kako ocenjuju dodatno dozvoljeno da jedan nelegitimni direktor ima neograničenu i ničim kontrolisanu vlast.

– Stoga i ne čudi njena izjava da se neće solidarisati sa ostalim stranačkim kolegama iz SNS-a u Vranju, jer i vrapci na grani znaju zašto njoj služe političke stranke, ali čudi to da nije svesna da se na ovu funkciju dolazi putem konkursa sa ograničenim mandatom i da za nju ne predsatavlja problem to što nema nikakav legitimitet.

Njene “sposobnosti” i “vizije” svi mi radnici Zavoda itekako osećamo na svojoj koži kao i naši pacijenti I korisnici usluga – napominju sindikalci.

Novi sindikat ZZJZ je pozvao lokalnu samoupravu i gradonačelnika da upotrebe svoju “ingerenciju” i zahtevaju od resornog Ministarsva hitno imenovanje v.d. direktora i popunu svih organa upravljanja.

Tatjana Stamenković

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: