Bežanje sa časova masovna pojava

Lokalne vesti - Sreda 02.05.2012 - 23:49

Đaci su uvek voleli da beže sa časova, ali ove godine ta pojava dostiže razmere epidemije.

Trend  „bežanja“  sa časova iz srednjih škola definitivno se preneo i na osnovne škole. 
 
Direktorka O.Š. „Radoje Domanović“ Milena Radosavljević kaže da je ova pojava naročito prisutna kod učenika završnih, ali nije retka pojava  ni u nižim razredima. 
 
Uglavnom  se radi o đacima slabijeg uspeha, a najmanje „interesantni“ su  po rasporedu poslednji časovi, ističe ona. 
 
Vrlo slična situacija je i u srednjoj  Hemijsko-tehnološkoj školi. Nenad Mišić, direktor ove obrazovne ustanove, rekao je da se konstantno odsustvuje sa poslednjih časova, o kojim god predmetima da se radi.
 
On pretpostavlja  da se srednjoškolci umore do poslednjeg časa ili da pak imaju druge obaveze i interesovanja u tom periodu. 
 
Najgore je kada dođe vreme pravdanja izostanaka, kada se koriste razne metode. Od bolesti, lične i onih najbližih, do toga da čak i roditelji učestvuju u lažiranju opravdanja, kako bi zaštitili svoje dete.
 
Prema zakonu, do 25 neopravdanih izostanaka, ne utiče na smanjenje ocene iz vladanja. Za svaki naredni neopravdani izostanak  ocena je manja, a 34 izostanka su dovoljan uslov za isključenje đaka iz škole. 
 
Čak i tada, umesto isključenja, učeniku se predlaže vanredno polaganje ispita.

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: